Thomas Lee szerint hamarosan újra beüt a FOMO (kimaradástól való félelem) most, hogy újra 10 000 dollár körül mozog a bitcoin árfolyama. Emellett egyes események, mint a bitcoin nemsokára bekövetkező feleződése tovább növelhetik a kriptopénz árfolyamát.

A múlt hét során 8000 dollár körül mozgott a legnagyobb kriptopénz csereértéke. Az áprilisi rendkívüli áremelkedés után úgy tűnik, hogy 8000 dollár köré állt be a bitcoin árfolyama.


Sok elemző és befektető arra vár, hogy a bitcoin ismét átlépje a 10 000 dolláros vételárat. Ez az érték azonban jelenleg 8000 dollár alatt vergődik.

Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors alapítója, valamint a bitcoin prominens támogatója nagyon bízik abban, hogy a rejtvaluta hamarosan áttöri a 10 000 dollárt.

Lee nemrég interjút adott Zhou Wheinek, a Binance pénzügyi igazgatójának, ahol kifejtette bizakodása alapját.

Vadul megindulhat a bitcoin, ha áttöri a 10 000 dollárt

Lee szerint, ha a bitcoin egyszer átlépi a 10 000 dollárt, akkor rövid időn belül a 20 000 dollárt is eléri. Innentől beüt a FOMO, és akár 200 vagy 400 százalékot is emelkedhet az árfolyam.

Lee elmondta:

„Ha a bitcoin valahogy áttöri a 10 000 dollárt, akkor nagyon valószínű, hogy öt hónapon belül a 40 000 dollárt is meglépheti.”

Mialatt a bitcoin jelenlegi helyzetéről beszélt, Lee történelmi adatokat idézett, mondván, hogy a bitcoin jelenleg olyan szinten áll, ahol nagyon kevesek vesztettek pénzt miatta.”

Lee azt is hozzátette:

„Minden intézmény rá fog jönni, hogy ha a 10 000 dollárt áttörte, akkor ismét elérheti történelmi csúcsát, mely ennek a duplája. Nagyon kevés olyan vagyonérték létezik, amely képes duplázást produkálni. Ezért is gondolom, hogy beüt a FOMO, ha elérjük a 10 000 dollárt.”

A 2018-as piaci összeomlás alatt a bitcoin 80%-ot esett történelmi csúcsáról. Emiatt mind a hagyományos, mind pedig az intézményi befektetők pánikba estek. Lee szerint, ha ez egy hagyományos pénzügyi eszközzel fordult volna elő, akkor a visszaállás esélye közel nulla lenne. Azonban a bitcoin teljesen más pályán játszik.

„A Wall Streeten, ha látnak egy olyan pénzügyi eszközt, amely pénzt hozhat, akkor mindenképpen érdekelni fogja őket annyira, hogy befektessenek. A blokklánc vagy a kriptopiacok mérete miatt eljön az a pont is amikor azt mondják, hogy ’Figyelj, lehet, hogy nem is tudom mi történik, de ha pénzt tudok keresni vele akkor nem is érdekel, csak csinálom.’”

A bitcoin feleződése tovább emelheti az árfolyamot

2020 közepe felé megtörténik a bitcoin blokkjutalmának feleződése. A röviden csak bitcoin feleződéseként emlegetett fogalom egy olyan eseményt takar, amely során megfeleződik a bitcoin blokkjutalma: most 12,5 bitcoinról 6,25-re fog bitcoinra fog csökkenni.

Általában minden egyes bitcoinfelezés előtt egy évvel kezd helyreállni a vezető kriptopénz árfolyama.

Lehet érdekel: Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Az elemzők szerint ez a befektetők hamarosan beszállnak, hogy bevásároljanak az árfolyamemelkedés előtt. Egyes szakértők szerint a bitcoin valószínűleg korábbi 20 000 dolláros csúcsát is megdönti a felezés előtt.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂