A Statistica adatai szerint Törökországban a legelterjedtebbek a kriptopénzek, a többi európai országhoz képest. A piaci kutatással foglalkozó cég szerint a törökök nagyjából 18%-a rendelkezik valamilyen kriptoeszközzel befektetési célból.

Ez kétszer nagyobb az európai átlagnál és jelentősen nagyobb, mint bármelyik egyéb országban. Egyéb országok melyekben elterjedtek a kriptopénzek Románia 12 %-kal, Lengyelország 11%-kal és Spanyolország 10 %-kal.

A Líra bukása

A török líra szabadesésben van, értékvesztésnek indult a dollárral szemben a Kelet-Európai államok és az Egyesült Államok között kialakult diplomáciai feszültség miatt. Az Amerikába szánt exportokat védővámok érték és ezt a nép érzi meg leginkább a líra gyengülésével.

Amerikai dollárt és kriptopénzeket kell tartalékolniuk, hogy megvédjék pénzügyi tartalékaikat. Februárban a líra 50%-ot esett az amerikai dollárral szemben. A 80 milliós lélekszámú nemzet, mely a NATO fontos szövetségese már régóta küzd valutájának gyenge teljesítményével.

A nagymértékű államadósság hatalmas mennyiségű inflációt okozott. Bármennyire is komor Törökország gazdasági helyzete, rávilágít a kriptopénzek előnyeire.

Például a bitcoin nagyon elterjedt Isztambulban több mint 30 000 török felhasználó regisztrált az OKEx tőzsdére.

Andy Cheung, az OKEx műveleti vezetője szerint a tőzsde késő márciusban lett elérhető az országban és nagyon pozitívan fogadták a felhasználók.

Cheung szerint „a török kriptoközösség lehet a világ egyik legszilárdabb és legígéretesebb kriptoközössége.” A török felhasználók olyan ütemben terjednek, hogy még a Binance is felfigyelt a jelenségre.

Stratégiai vezetőjük “gin_binance” szerint „Törökország az egyik legjobb példája a kriptopénzek terjedésére.”

A kriptopénzek leggyorsabb terjedése

A CoinMarketCap 2019-es adatai szerint a líra adja az éves kriptofolyósíthatóság 9%-kát. 2018-ban ez volt az ötödik legnépszerűbb kripto/fiat páros a világon.

A bitcoin török népszerűsége mögött állhat Ozgur Guneri, a BTCTurk vezérigazgatója, mely 2019-ben több mint 30 000 új felhasználót szerzett.

AZ ING Bank médiaágának kutatása szerint 2018-ban a török állampolgárok 18%-a rendelkezett bitcoinnal ezeknek az embereknek a 45%-a hosszú távon tervezi a bitcoin birtoklását.

A török események előrevetíthetik a bitcoin globális elterjedését a fiattal szemben az infláció folyamatos emelkedésével.

Amerikában is terjed a bitcoin

A The Harris Poll elvégzett egy kutatást a Blockchain Capital számára az Egyesült Államokban, mely szerint a bitcoin ismerete a 2017-es 77%-ról- 89%-ra emelkedett 2019-ben.

A Z generáció 90%-a ismeri a bitcoint, a baby boomer generáció 88%-a. Összességében az amerikai lakosság 11%-a nem hallott a bitcoinról.

Még biztatóbb az, hogy a bitcoin 2017-es esése óta a válaszadók 27%-a mondta, hogy bitcoint fog vásárolni az elkövetkezendő 5 évben, ez 2017 októberében még csak 19% volt.

Szenzáció: Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

 Amikor megkérdezték az embereket, hogy milyen formában tárolnának inkább 1000 dollárt a válaszadók 21%-a a bitcoint választotta a kötvényekkel szemben, 17%-ka a részvényekkel szemben és 12%-uk az arannyal szemben.

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estéd! 🙂