A Morgan Creek Digital-alapító Anthony Pompliano úgy véli, hogy a következő 18 hónap meghatározó korszak lesz a bitcoin számára

Júniusban a Bloxlive TV műsorában Pompliano elmondta, hogy szerinte a következő 18 hónap döntő fontosságú lesz a bitcoin számára.

A Morgan Creek társalapítója szerint a fejlesztések özöne a lehetséges világgazdasági hatásokkal karöltve fel fogja értékelni a bitcoin szerepét a pénzügyi rendszerben.

Pomp szerint az USA-Kína közötti kereskedelmi háború, a jegybankok lazításpárti politikája, és a 2020-ban esedékes bitcoin blokkjutalom-felezés mind ahhoz vezetnek, hogy a BTC ára pozitív irányban fog változni.

Állításai szerint:

A következő 12-18 hónap a „tökéletes vihar” időszaka lesz a bitcoin számára. Több fontos esemény is egy időben fog megtörténni. A jegybankok kamatvágásra lesznek kényszerítve, vagy esetleg mennyiségi lazításra (fedezetlen pénznyomtatásra). Ezek az események a bitcoint ultra-bika helyzetbe fogják hozni.

Néhány piaci elemző már figyelmeztetett, hogy a világgazdaság jelenlegi útja egyenesen a következő pénzügyi válsághoz vezet.

A bitcoin elsőrangú helyen van ahhoz, hogy meglovagolja ezt a viharos gazdasági hullámot, hiszen értékajánlata alapján egy politika fölött álló alternatívát nyújt a jelenlegi pénzügyi piramis helyett.

Pénz fedezet nélkül

A FED-től kezdve, a Bank of Japanon át az Európai Központi Bankig bezárólag a világ monetáris politikáját diktálók mind elfogadták a lazításpárti nézeteket.

Folyamatosan jönnek a jelentések a kamatvágásokról, a nullás kamatokról, nem említve a tartós mennyiségi lazítást, amely során (fedezetlen) papírpénzzel tömik be a gyengülő piac repedéseit.

A bitcoin a 2008-as válság után jött létre, és a következő másfél év potenciálisan meghatározó lesz a jövőjét tekintve.

Ez a „digitális arany” már bizonyította, hogy biztos menedéket jelenthet a befektetők számára a közelgő gazdasági válság ellen. Ironikus, hogy pont a bankok a fő mozgatórugói, hogy az pénz és az állam szétválasztásában a bitcoin ennyire megszilárdította a helyzetét.

Ahogy az egyház és az állam szétválasztása annak idején megnyitotta az utat a politikai- és vallásszabadság előtt, úgy a bitcointámogatók szerint a politikától mentes pénzügyi rendszer ugyanezt fogja tenni a pénzügyi szabadsággal. Más szóval azt fogja csinálni a pénzzel, amit az internet tett az információval.

A bitcoin több módon is felszámolhatja a társadalmi osztályok szeparációját, véglegesen eltávolítva azt az egyenletből.

A hiten és hitelen alapuló fiatpénz-rendszer által túszként fogvatartott világgazdaság számára ez nagyon fontos, mikor tárolhatóvá és átadhatóvá kell tenni a vagyont.

Lehet érdekel: Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

A bitcoin teljesen elfogadott értéktárolóvá válik, mikor (nem ha) a hitelbuborék elkerülhetetlenül kipukkan.

Mi a te előrejelzésed a bitcoin 2020-as árfolyamára? Mondd el nekünk kommentben!

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

 

Kezdőlap Fórumok A központi bankok miatt ultra-bika a bitcoin

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.