Nigériában az emberek 99%-a hallott a kriptopénzekről

-

Egy friss tanulmány szerint a kriptopénzek Nigériában számítanak a legelterjedtebbnek a lakosság körében.

A felmérésben a világ 15 országból vettek részt válaszadók, a ConsenSys és a YouGov pedig arra volt kíváncsi, hogy hol rendelkeznek a legtöbb ismerettel a web3-ról az emberek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A célok között szerepelt az is, hogy regionális szinten is megismerjék a különböző országokban felmérhető tudásanyagot a web3 és általánosságban a kriptopénzek tekintetében.

Az egyik legnagyobb meglepetést kiváltó eredménynek az számít, hogy az első két helyen afrikai országok állnak.

A nigériai válaszadók 99%-a úgy nyilatkozott, hogy tudja mik azok a kriptopénzek és a web3, Dél-Afrika esetében pedig 98%-ot ér el ez az arány.

Ezzel olyan nagy gazdaságokat is megelőznek a listán, mint például az USA, az Egyesült Királyság, vagy éppen Németország.

Nigériá
Forrás: Consensys/YouGov Global Web3 Participation Survey

A felmérés elkészítése során több, mint 15 ezer embert kérdeztek meg, a világ tizenöt országában, a 18 és 65 év közötti korcsoportból. A nigériaiak 70%-a azt is megosztotta, hogy tisztában van a blokklánc technológia alapjaival.

Ez a magas fokú elterjedtség összefüggésben van a birtoklási arányokkal is, a helyiek 76%-a nyilatkozott úgy, hogy rendelkezik, vagy rendelkezett kriptopénzzel.

A legnépszerűbbnek a BTC és az ETH számítanak, de kifejezetten nagy arányban tartják a nigériaiak a BNB-t és a Dogecoint is, mindkettő népszerűbbnek számít az országban, mint az USDT stablecoin.

90% nyilatkozott úgy, hogy jövőre is vásárol kriptopénzt, és 65%-uk azzal indokolta ezt, hogy a kriptók segítenek védekezni a hiperinfláció, és a pénz leértékelése ellen.

A Nigériai Központi Bank 2021 februárjában megtiltotta a bankoknak, hogy kriptoipari vállalatokkal üzleteljenek, a helyiek 50%-a úgy véli, a törvényhozóknak megfelelő jogszabályokat kellene hozniuk, hogy az iparág fejlődjön, és a befektetők védve legyenek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A ConsenSys mind a 15 ország esetében nyilvánosságra hozta az adatokat, ezekből pedig kiderül, hogy az USA-ban az emberek 95%-a hallott már a kriptopénzekről, 42%-uk viszont úgy fogalmazott, hogy nem igazán érti, hogy hogyan működnek.

Az amerikaiak fele nyilatkozott úgy, hogy birtokol, vagy korábban birtokolt kriptopénzt.

Olvastad már? A Kenyai feliratkozók teszik ki a Worldcoin 25%-át

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!