Csendes szeptember várhat a bitcoinra

-

A nyár utolsó hónapja visszafogottan telt a bitcoin számára, és az elemzők szerint a szeptemberi kereskedési forgalom is szerén lehet.

A BTC volumene 6,7%-kal csökkent augusztusban, az ETH esetében pedig 5,7%-os visszahúzódást tapasztaltak a The Block szakemberei.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Továbbra is bitcoin medvepiac van?

A tavaly augusztusi forgalomhoz képest a mostani 56%-kal van alacsonyabban, és ez már ötödik hónapja csökkenő tendenciát mutat.

Ezzel párhuzamosan a stablecoinok forgalma 6,8%-ot növekedett, 521 milliárd dollárra. Összességében ez is alacsonyabban van a márciusi értéknél, mintegy 355-kal.

A stablecoinok terén más változások is megfigyelhetők, a kibocsátási ráta is csökkent augusztusban, 2,2%-kal, 115 milliárd dollárra.

A Tether és a Circle, az USDT és az USDC mögött álló vállalatok jelentős mértékben növelni tudták a piaci részesedésüket.

A kriptoipari bevételek szintén csökkenést mutatnak. A bitcoin-bányászok 6,8%-kal kevesebb bevétellel kénytelenek beérni, ez az összeg most 805 millió dollárt jelent.

Az ETH esetében a staking jutalmak értéke 7,5%-ot gyengült, és jelenleg 130 millió dollárt tesz ki.

Az NFT-piac sincs jobb helyzetben, az Ethereumon 8%-kal gyengült a szektor, a másodlagos eladások jelentősen lecsökkentek, és a forgalom csupán 391 millió dollárt tett ki augusztus hónapban.

Ugyanez a helyzet a centralizált kriptotőzsde esetén is, a spot piaci forgalom 2020 október óta a legalacsonyabb szinten áll, 261 milliárd dolláron, 2,8%-os csökkenés után.

A piacot még mindig a Binance uralja, 73,4%-os részesedéssel, dacára a jogi bizonytalanságoknak, amelyek a működését övezik.

A Coinbase a második 10,2%-kal, a Kraken pedig a dobogó harmadik helyén áll, 5,3%-os szelettel.

Hasonló mértékű csökkenésről számolhatunk be a derivatívák piacán is, a határidős szerződések terén a BTC esetében 14%-kal, az ETH esetében pedig 18%-kal csökkent a befektetői érdeklődés.

Havi szerződések esetén a BTC 5,4%-os gyengülés mutat, az ETH-nál viszont ennek többszöröse, 15,5%-os csökkenés figyelhető meg.

A szeptember a legtöbbször csendes hónapnak számít a kriptopiacon, inkább eséssel, mint erősödéssel.

Az ismert kriptobefektető, Anthony Sassano viszont továbbra is optimista, és arra figyelmeztet, hogy az oldalazó piac ne vegye el a kedvét senkinek.

„Az oldalazás a legtöbb ember számára nehezebb, mint az esés. Ilyenkor jönnek a kérdések, hogy mi van, ha sosem indul meg felfelé az ár? Idegőrlő, és sokszor a veterán hodlerek is kiesnek a ringből. A helyzet iróniája, hogy a legtöbbször pont ez után szoktak erőre kapni a bikák.”

A kriptopiac mindenesetre nem nagyon dübörgött a hétvégén, a kapitalizáció jelenleg is 1 billió dollár környékén mozog.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BTC tartja a 26 ezer dolláros régiót, az ETH pedig még mindig 1700 dollár alatt tartózkodik a cikk írásának a pillanatában.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) így tudott felfelé fordulni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!