A Lightning Network kapacitásának hirtelen csökkenése

-

A blokklánc technológia hatalmas ígéretet hordoz magában a pénzügyi rendszerek átalakítására, és egyre több projekt próbálja kihasználni ezt a potenciált.

Az egyik ilyen projekt a Lightning Network (LN), melynek célja a bitcoin tranzakciók hatékonyságának és gyorsaságának növelése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csúcstól a zuhanásig: Lightning Network kapacitása több mint 20 millió dollárral csökken mindössze két hónap alatt

Az Lightning Network egy másodlagos (L2) skálázási megoldás, ami azt jelenti, hogy nem közvetlenül a bitcoin blokkláncon zajlanak a tranzakciók, hanem egy „csatorna” rendszer segítségével működnek.

Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy közvetlenül egymás között hozzanak létre tranzakciókat, anélkül, hogy azokat az összes többi felhasználóval megosztanák.

Az Lightning Network egy ideiglenes tranzakciós hálózatot alkot, amely csak a csatornák nyitó és záró egyenlegeit rögzíti a bitcoin blokkláncra.

Ezáltal csökkenti a blokklánc terhelését és gyorsabbá teszi a tranzakciókat, miközben fenntartja a biztonságot.

Az Lightning Network kapacitása, vagyis az összes nyitott csatornában tárolt érték, július 9. óta több mint 14%-kal csökkent.

Ez azt jelenti, hogy a rendszerben lévő bitcoinok értéke jelentősen csökkent az elmúlt két hónapban.

A csúcspontot július 6-án érte el, amikor az LN kapacitása 5,468 BTC volt. Azóta azonban közel 786 BTC, vagyis több mint 20 millió dollár értékben távozott a hálózatból.

Lightning Network

Ez az esemény az Lightning Network történetének egyik legnagyobb csökkenése, amely óvatosságra int mindenkit, aki a blokklánc technológia elterjedését várja.

Az okokat illetően egyelőre nem egyértelmű, de az tény, hogy az LN kapacitása most 4,682 BTC, ami 121 millió dollárt ér.

Ebben az összehasonlításban érdemes megjegyezni, hogy az Ethereum alapú wrapped bitcoin (WBTC) kínálata 2023 júniusában 156,528 WBTC volt, ami azóta 162,874 WBTC-re nőtt. Ez azt mutatja, hogy az LN kapacitása évekkel ezelőtt érte el azt a szintet, amit most a WBTC elér.

Az Lightning Network mellett egy másik, a Blockstream által készített hálózat, a Liquid is tapasztalt idén kapacitás csökkenést. Márciusban még 3,556 LBTC volt a rendszerben, ami szeptemberre 2,736 LBTC-re esett vissza.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mindezek a változások azt mutatják, hogy a blokklánc hálózatok kapacitása ingadozhat, és bár az okok még nem tisztázottak, az összesen 41,52 millió dollár értékű bitcoin távozott mindkét hálózatból.

A blokklánc technológia terjedése továbbra is érdekes fejleményeket hozhat a jövőben, ahogy az LN és más hálózatok próbálnak megfelelni az igényeknek és kihívásoknak.


Olvastad már? Újabb Binance vezető mondott fel

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

A Binance eladná az általa üzemeltetett Dél-koreai Gopax tőzsdét

A hírek szerint a Binance arra készül, hogy 10%-ra csökkentse részesedését a dél-koreai Gopax kriptotőzsdében, pontosabban az azt üzemeltető Streami vállalatban. A Binance nagyjából egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!