Miért ez a legjobb idő a Bitcoin felhalmozására?

-

A Bitcoin (BTC) végre felfelé ívelő lendületet vett, mivel az értéke átlépte a 47.000 dolláros határt.

Ez izgatottságot váltott ki a közösségben, mivel a befektetők arra számítottak, hogy a Bitcoin új csúcsokat fog elérni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek közepette egy kulcsfontosságú BTC-indikátor vételi jelzést mutatott, ami azt sugallta, hogy a befektetőknek érdemes megfontolniuk a felhalmozást.

A Bitcoin heti utazásának áttekintése

A bitcoinnak sikerült ismét bikássá válnia, mivel zöldre festette heti és napi grafikonját. A CoinGecko szerint a BTC az elmúlt hét napban több mint 9,5%-kal emelkedett.

Ráadásul csak az elmúlt 24 órában több mint 3%-kal ugrott meg az értéke. A cikk írásakor a BTC 47.454 dolláron cserélt gazdát, piaci kapitalizációja pedig meghaladta a 931 milliárd dollárt.

Az árfolyam emelkedésének köszönhetően a coin közösségi volumene is megugrott, ami azt jelenti, hogy népszerűsége az elmúlt időszakban megnőtt.

Ráadásul az utóbbi időben a coin körüli bikás hangulat is felment, ami a súlyozott hangulat emelkedéséből is látszik.

bitcoin
Forrás: Santiment

Eközben Ali, egy népszerű kriptoelemző nemrég egy tweetet tett közzé, amelyben kiemelte a BTC egyik legfontosabb mérőszámát.

A tweet szerint a Super Trend éppen most villantott vételi jelzést a Bitcoin havi grafikonján, amely eszköz arról ismert, hogy precízen jelzi előre a BTC bikapiacát.

Történetileg a BTC indulása óta a mutató négy érvényesített vételi jelzést adott, amelyek 169.172%-os, 9.900%-os, 3.680%-os és 828%-os nyereséget eredményeztek.

Ezért közelebbről megnéztük a BTC állapotát, hogy megértsük, a befektetők elkezdtek-e több BTC-t felhalmozni.

A Bitcoin-felhalmozás újra emelkedik

A Santiment adatainak elemzéséből egyértelműen kiderült, hogy a befektetők valóban BTC-t vásárolnak.

A tőzsdéken lévő kínálat a múlt héten csökkent, míg a tőzsdéken kívüli kínálata nőtt, ami nagy vásárlási nyomásra utal.

A tőzsdei kiáramlása is megugrott, ami még inkább alátámasztja azt a tényt, hogy a vásárlási nyomás magas volt.

bitcoin
Forrás Santiment

Mivel a vételi nyomás magas volt, és a Bitcoin árfolyammozgása bikás volt, ezután megnéztük a napi kosarat, hogy lássuk, tartós lesz-e az emelkedő trend.

A BTC napi grafikonjának elemzése azt mutatta, hogy a BTC Chaikin Money Flow (CMF) meredeken emelkedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A MACD-je is egyértelmű bikás piaci előnyt mutatott. Ezek a mutatók azt sugallták, hogy az árfolyam folyamatos emelkedésének lehetősége magas.

A Relative Strength Index (RSI) azonban hamarosan a túlvásárolt zónába lépett. Ez fokozhatja a Bitcoinra nehezedő eladási nyomást, ami a bikás árfolyam-akció végét eredményezheti.


Olvastad már? Melyik kriptoba fektessek be? Olcsó kriptók 100x-os potenciállal

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!