Végre itt a Bitcoin bikafutás? Mit sugallnak a mutatók?

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt napokban megtörte a beáramlási trendet, mivel a kiáramlás volumene csúcsot ért el. Milyen hatással volt a kiáramlás a tőzsdék kínálatára?

A Bitcoin áramlási trendje megfordul

Az IntoTheBlock adatai szerint a Bitcoin tőzsdékre történő beáramlásának hosszú ideje tartó trendje, amely körülbelül nyolc hétig tartott, nemrégiben véget ért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


E cikk írásakor a trend megfordult, és több Bitcoin áramlott ki a tőzsdékről.

A platform mintegy 300 millió dollár értékű BTC kiáramlást regisztrált.

Emellett a CryptoQuant Netflow adatainak részletes elemzése február 7. és február 9. között fokozódó kiáramlást mutatott ki.

Az elemzés kimutatta, hogy ebben az időszakban több mint 15.000 BTC hagyta el a tőzsdéket, összesen közel 740 millió dollár értékben.

Az árfolyam irányának ilyen irányú változása azt jelzi, hogy a legtöbb tulajdonos átállt a birtoklásának eladásáról a felhalmozásra. Egy ilyen mozgás pozitív jel a BTC árfolyamára nézve.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A Bitcoin-kínálat a tőzsdéken válaszol

A tőzsdéken lévő Bitcoin-kínálat vizsgálata a megnövekedett kiáramlásból eredő figyelemre méltó hatást mutatott.

Az adatelemzés azt mutatta, hogy február 7-től kezdődően a tőzsdéken a kínálat körülbelül 1,05 millióról 1,04 millió körülire csökkent.

Ezenkívül a tőzsdék kínálatának tendenciájának elemzése azt mutatta, hogy ez a mennyiség volt az elmúlt három hónapban megfigyelt legalacsonyabb.

bitcoin
Forrás: Santiment

Ez a megállapítás egybevág a Netflow-mérőszámból származó megállapításokkal, amelyek megerősítik a tőzsdei kínálat csökkenését.

A tőzsdéken a kínálat csökkenése több tényezőre vezethető vissza, de a szűkösség érzetét kelti, ami hozzájárulhat az árfolyamok alakulásának pozitív befolyásolásához.

Hogyan alakult a BTC trendje a legutóbbi kiáramlással

A Bitcoin napi grafikonon történő elemzése az elmúlt hat napot átfogó, következetes emelkedő tendenciát mutatott.

A grafikon azt bizonyította, hogy az árfolyam több mint egy éven belül másodszor is átlépte a 47.000 dolláros ársávot.

A kezdeti belépés ebbe az ártartományba januárban történt, amikor az árfolyam elérte a 47.018 dollárt.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Az írás időpontjában a BTC körülbelül 47.204 dolláron kereskedett, ami szerény, kevesebb mint 1%-os emelkedést mutat.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Ami figyelemre méltó, hogy ez a közelmúltbeli emelkedés a Bitcoint a Relative Strength Index (RSI) túlvásárolt zónájába helyezte.

Ez a folyamat egy közelgő árfolyam-fordulat lehetőségét sugallja.

Olvastad már? A Cardano (ADA) vs. Meme Moguls (MGLS) árprognózis 2024-re: a jobb befektetetési ár megállapítása

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!