Miért emelkedik ma a kriptopiac?

-

A CoinMarketCap adatai szerint a kriptopiac több mint 7%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában.

Ez idő alatt minden fontosabb eszköz jelentős nyereséget könyvelhetett el. Miért emelkedik ma a kriptopiac?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptopiac megugrott

A CoinMarketCap szerint a kriptopiac kapitalizációja e cikk írásakor körülbelül 2,62 billió dollár. Az adatok azt is jelezték, hogy a piaci tőke az elmúlt 24 órában több mint 7,6%-kal nőtt.

Ennek az emelkedésnek a hajtóereje a top kriptoeszközök emelkedő ára, amelyek jelentős piaci kapitalizációval rendelkeznek.

A vezető eszközök elemzéséből kiderült, hogy a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) több mint 5%-kal, illetve 19%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában.

Ezenkívül a Binance Coin (BNB) és a Solana (SOL) több mint 7%-os, illetve 2%-os növekedést ért el ugyanebben az időszakban.

A piac a cikkírás idején pozitív hangulatot tapasztalt, a Fear and Greed Index 70-es értéken állt, ami a „kapzsiság” állapotát jelzi.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Miért van emelkedőben a kriptopiac?

Az elmúlt 24 órában a jelentések szerint megnőtt a valószínűsége annak, hogy az amerikai szabályozó hatóságok jóváhagyják a spot Ethereum ETF-et.

A pozitív hangulat a szabályozók és az ETF-előterjesztéseket benyújtó intézmények közelmúltbeli intézkedéseiből ered.

Az ETH ETF jóváhagyása jelentős győzelemnek számít, nem csak az Ethereum, hanem más kriptoeszközök számára is.

Sokak szerint, ha egyszer egy ETH ETF-et jóváhagynak, más kriptovalutáknak is nagyobb esélyük lesz arra, hogy spot ETF jóváhagyást kapjanak.

Ennek eredményeképpen több intézményi alap áramlana a piacra, ami a hagyományos pénzügyi kereskedők számára nagyobb kitettséget biztosítana a kriptovalutákban.

Emellett hetekig tartó kiáramlást követően a Bitcoin most sorozatos beáramlást tapasztal a spot ETF-ekbe.

A Soso Value adatai szerint a nettó beáramlás május 20-án 241,12 millió dollár volt, ami a hatodik egymást követő napon jelentette a nettó beáramlást.

A teljes kereskedési érték meghaladta a 2,4 milliárd dollárt, és a kumulatív nettó beáramlás mostanra meghaladja a 12,8 milliárd dollárt.

kriptopiac
Forrás: Soso value

A Bitcoin és az Ethereum vezeti a kriptopiaci nyereséget

A CoinMarketCap adatai szerint a Bitcoin a teljes kriptopénz piaci kapitalizáció több mint 53%-át uralta a cikkírás idején.

A BTC piaci kapitalizációja az elmúlt 24 órában több mint 5%-kal ugrott meg, és megközelítőleg 1,4 billió dollárt ért el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Május 20-án a Bitcoin közel 8%-os emelkedést tapasztalt, és körülbelül 71 400 dolláron zárt. A jelenlegi íráskor 71.100 dollár körül kereskednek vele, ami elhanyagolható, kevesebb mint 1%-os csökkenést jelent.

Az Ethereum ezzel szemben a cikkírás idején a piaci tőke több mint 17%-át foglalta el, és az elmúlt 24 órában mintegy 20%-kal, közel 450 milliárd dollárra emelkedett a piaci tőke.

Az altcoinok királyával 3.700 dollár felett kereskedtek, ami több mint 2%-os emelkedést jelentett a cikk megjelenése óta.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Anthony Pompliano az Ethereum ETF jóváhagyásáról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!