Ilyen bitcoin árfolyamot várnak a guruk 2021-re

-

Egyre kevésbé számítanak meglepőnek – sőt, már-már konzervatívnak is mondhatók – azok az előrejelzések, amelyek szerint a bitcoin árfolyam az elkövetkező 12 hónapban 100.000 és 200.000 dollár között állapodik majd meg.

Bár kétségkívül sokan a technológia miatt érdeklődnek a kriptopénzek iránt, a leginkább forró témának most mégis a bitcoin árfolyama számít, pontosabban az annak jövőbeni alakulásáról szóló spekulációk.

A bitcoin jelenleg bikaciklusában van, az idei év során eddig több mint 200%-ot emelkedett, 2020-ban így szinte mindenki mást legyőzött, leszámítva néhány olyan részvényt, mint mondjuk a Tesla.

Ez a rali azonban most másnak tűnik, mint a 2017-es. Egyrészt, az eddigi rekordárfolyamot már végleg megdöntöttük.

Másrészt, az intézmények felhalmozásokba kezdtek – miközben a nagy nyilvánosság még mindig kívülállónak számít.

„Készpénz- és hiteláradatban úszunk”

A bitcoinonként hat számjegyű árfolyamról szóló előrejelzések egyre inkább elfogadottabbak ebben a ciklusban, miközben a bankok monetáris lépései számítanak az elsődleges árfelhajtó tényezőknek.

Az olyan milliárdos befektetők, mint például Ray Dalio, szintén egyre barátságosabban viszonyulnak a bitcoinhoz mint diverzifikációs eszközhöz, miközben a készpénz elértéktelenedésére hívják fel a figyelmet.

„Készpénz- és hiteláradatban úszunk, amely növeli a legtöbb eszköz árát, és olyan módon osztja el a vagyont, amelyre az általunk normálisnak hitt rendszer képtelen, ez pedig fenyegetést jelent mind a készpénz, mind pedig a hitel értékére” – figyelmeztetett egy december 8-ai Reddit-bejegyzésben.

„A legvalószínűbb, hogy ez az áradat nem fog apadni, így ezen eszközök ára sem fog csökkenni, ha az értéktelenedő pénzhez mérjük őket.

Fontos, hogy diverzifikáljunk valuták és országok, valamint eszközosztályok tekintetében is.”

Elérjük a 100-200 ezer dollárt?

Idén májusban a Morgan Creek-vezérigazgató Mark Yusko azt mondta, a BTC ára az elkövetkező évben akár a 100.000 dollárt is meghaladhatja.

Az árfolyam azóta már több mint megduplázódott, de még így is további 300%-ot kellene növekednie az előttünk álló 12 hónapban, ha valóban hat számjegyű árfolyamot szeretnénk látni.

Ez az előrejelzés nem tér el sokban a mára már legendássá vált stock-to-flow modell predikciójától sem. Ennek megalkotója, PlanB szerint jó úton haladunk.

A civilben piaci elemzőként tevékenykedő titokzatos Twitter-felhasználó hozzátette, kétség sem fér hozzá, hogy a bitcoin 2021 decemberére a „készlethiánynak” köszönhetően eléri a 100.000 dollárt.

„Az emberek azt kérdezik, hiszek-e még a modellemben. Hogy tisztázzuk: nincs kétségem afelől, hogy a bitcoin S2FX-modellje helyes, és hogy el fogjuk érni a 100.000 – 288.000 dollárt 2021 decembere előtt” – írta a múlt hónapban.

A bitcoin egyébként pont a múlt hónapban kapaszkodott fel az S2F-modell trendvonalára.

Egy „konzervatív” 200.000 – 300.000 dollár?

A 200.000 dolláros árfolyam-előrejelzés egyéb elemzők szerint viszonylag szelídnek számít.

Willy Woo, népszerű láncelemző szerint mostanában egyre több bizonyíték mutatkozik a „hodling”-ra, valamint a tőzsdék bitcoinkészlete is csökken, a már korábban említett hiánynak köszönhetően.

Woo szerint mindez egyszerre két ütést jelent a medvék számára.

„A Top Modellem szerint a 2021 végére jósolt 200.000 dolláros bitcoin jelenleg konzervatívnak néz ki, már a 300.000 dollár sincs kizárva.”

Soha nem voltam ennyire bullish a 2021-et illetően” – folytatta egy másik bejegyzésében.

„Ez az újrafelhalmozási fázis egybeesik a spot piacok készletfogyásával, amely durván kétszer hosszabb és mélyebb, mint a legutóbbi ciklus során volt. Ez felküldi majd a BTC-t.”

400.000 és még annál is több a „digitális arany” számára?

Még a legmerészebb árelőrejelzéseknek is megvannak a maguk érveik arra nézve, miért is nem számítanak valószínűtlennek – szerintük a bitcoin akár az arany de facto értéktároló szerepét is átveheti majd.

Érdekes módon, a leginkább bullish előrejelzések a legitimnek számító pénzügyi intézményektől érkezett, amikor ebben a hónapban új rekordot értünk el, és elképesztően túlteljesítettük az aranyat is.

Novemberben például a Citibank egy elemzője egy megjegyzésben azt mondta az ügyfeleknek, hogy a bitcoin akár a 318.000 dollárt is megütheti. Tom Fitzpatrick, a bank ügyvezető igazgatója mindenesetre felidézte, hogy a bitcoin történelmi, „hihetetlen ralijait fájdalmas korrekciók követték.”

A Citibank vezetője úgy véli, a bitcoin jelenleg egy bikafutam közepén van, amely egy „nagyon jól definiált csatornának” néz ki, és amely 318.000 dolláros célt állított be 2021 decemberére.

A JPMorgan mindeközben kiemeli a bitcoin növekvő népszerűségét a hagyományos befektetők körében.

Tény, hogy a befektetésibank-óriás sokkal nagyobb növekedési potenciált lát a bitcoinban mint „digitális arany”, ahhoz képest, amit az arany „nagyon előrehaladott” elfogadottsága produkálhat.

Ügyfeleiknek szóló megjegyzéseikben a stratégák elmondták:

„A bitcoin intézményi befektetők által való elfogadottsága még csak egy kezdődő folyamat, miközben az arany intézményi befektetők által való elfogadottsága nagyon előrehaladott. Ha ez a közepes-hosszabb távú feltevés igazolást nyer, az arany árfolyama szerkezeti ellenszélbe kerülhet az elkövetkező években.”

A bitcoin piaci kapitalizációja manapság mindössze az arany összpiaci értékének 4%-át teszi ki. Ezt a fajta növekedési potenciált más nagy nevek is kiemelték már.

Voltak, akik hozzátették, hogy a bitcoin előbb-utóbb túllépi az arany 9 billió dolláros kapitalizációját.

A Morgan Creek Anthony Pomplianója továbbra is tartja a 100.000-es tétet 2021-re. Mindenesetre idén nyáron egy 400.000 dolláros célárat is felvetett hosszabb távon, ha a BTC felveszi az arany ritmusát.

Eközben a Gemini tőzsdét alapító Tyler és Cameron Winklevoss úgy vélik, a bitcoin „jobb arany, mint az arany”, ami azt jelenti, hogy az 500.000 dollárra való növekedés már-már elkerülhetetlen.

A Microstrategy és más befektetési cégek is jelentős mennyiségű bitcoin vásárolnak, ez pedig csak egy nagyobb eltolódásnak a kezdete – véli Cameron.

Mi több, a Wall Street is egyre barátságosabb a bitcoint illetően, hamarosan a portfóliók elkerülhetetlen eszköze lesz. Winklevossék ennek hatására is arra számítanak, hogy a bitcoin árfolyama növekedni fog a jövőben.

„Mi lenne, ha minden Fortune 100 vagy 500 vállalat így tenne, mi történne, ha a jegybankok elkezdenének így tenni? Még csak el sem kezdődött” – tették hozzá.

Olvastad már? A Poloniexen keresztül menekítették ki az Exmótól ellopott pénzt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!