Winklevossék: az 500.000 dolláros bitcoin egy konzervatív jóslat

-

Tyler és Cameron Winklevoss, a Gemini kriptotőzsde alapítói azt mondták, a bitcoin végül majd eléri az 500.000 dolláros árfolyamot. A testvérpár Peter McCormack podcastjében adott interjút nemrég.

„A minket foglalkoztató kérdés nem ez hogy eléri-e az 500.000 dollárt, hanem az, hogy milyen gyorsan teszi ezt meg” – mondta el Tyler a podcast október 23-ai epizódjában.

Feltevése az arany piaci kapitalizációját és a jegybankok teoretikus allokációját veszi figyelembe.

„Inkább úgy mondanám, hogy az 500.000 dolláros bitcoin elég konzervatív, a játék pedig még nem ért véget” – jegyezte meg Cameron.

A Microstrategy és mások is jelentős mennyiségű bitcoint vásárolnak megtakarításként, ez pedig azt jelzi, hogy a piac eltolódásba kezdett.

„Mi lenne, ha minden Fortune 100 vagy 500 vállalat így tenne, mi lenne, ha a jegybankok így tennének?” Tette fel a kérdést Cameron. „Még csak el sem kezdődött” – tette hozzá.

„A Wall Street még nem érkezett meg. Az intézmények még nincsenek a Bitcoinban jelenleg. Mindez egy lakossági jelenség volt a mögöttünk álló évtizedben. Ha tehát a Wall Street beszél a bitcoinról, az azt jelenti, hogy tudnak róla, de a mi szempontunkból még nincsenek benne, viszont [valami] már elkezdődött.”

Az interjú alapja az a jelentés volt, amelyet Tyler és Cameron még 2020 augusztusában tett közzé az alábbi The Case for $500K Bitcoin címmle. A fivérek még januárban fogtak hozzá ennek megírásához, árulta el Cameron az interjúban.

„Elkezdtünk azon gondolkodni, mit csinált a kormány az amerikai dollárral nagyjából az elmúlt évtizedben, valamint a hagyományos értéktárolókkal és fedezetekkel” – fejtette ki Cameron.

Az ikerpár márciusban, a koronavírus-járvány hatására egy időre befagyasztotta a jelentésen való munkálatait.

Csak pár hónappal a később, a vírus által okozott gazdasági változások kiértékelése után tértek vissza a papírok fölé.

Tyler azt mondta, ő és testvére még 2012-ben vásároltak először bitcoint. A jelentésben szó esett az eszköz teljesítményéről az elmúlt évtized gazdasági történéseinek a fényében.

Miközben egyre több bullish előrejelzés látott napvilágot a bitcoinnal kapcsolatban az idei év során, egyesek – például az aranymániás Peter Schiff – továbbra is erős szkepticizmussal viseltetnek a digitális eszköz iránt.

Olvastad már? Meglepő kijelentést tett a Microstrategy vezérigazgatója

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!