Hogy volt 2020 a kriptóban? Negyedik negyedév

-

Év végére a BTC új rekordárfolyamot ért el, elindult végre az Ethereum 2.0, és az Apple-alapító Steve Wozniak saját tokent bocsátott ki. A télre sem maradtunk izgalmak nélkül, az biztos.
Szeptember és december között megérkezett az intézményi vásárlók első hulláma, új rekordra emelve az árfolyamot.

A harmadik negyedévről szóló összefoglaló ide kattintva olvasható.

Hosszas várakozás után elindult az Ethereum 2.0 új lánca, és az NFT-szektor történelmi mérföldkövet ért el, miután a Beeple nevű művész 3,5 millió dollárnyiért adta el az alkotásait egy aukción.

Október 21-én a PayPal belépett a kriptopiacra

Bejelentették, hogy hamarosan bevezetik a kriptopénzeket a platformjukon, és lehetővé teszik, hogy a kereskedőknek azzal fizessenek a felhasználók. Novemberben el is indult az USA területén a szolgáltatás, és rögtön ki is derült néhány érdekes részlet.

A legszembetűnőbb, hogy a kriptó, amit te megveszel, valójában sosem kerül hozzád, és a kereskedőnél sem azzal fizetsz, mert a PayPal azonnal fiat pénzre váltja a vásárláskor.
Ráadásul csak azt a kriptót használhatod, amelyet az appon belül vettél, nem küldhetsz be kívülről, és nem küldhetsz ki sem.
Ahogy kitalálható, más felhasználónak sem lehet küldeni. Mégis, ez egy nagy lépés a teljes kriptoszférának, és remélhetőleg hosszú távon előnyöket fog hozni.

Az intézmények elkezdték a felhalmozást

Augusztusban a MicroStrategy törte meg a jeget, mikor nyilvánosan bejelentette a 250 millió dolláros vásárlásukat. Szeptemberben 175 millió követte ezt, majd december elején újabb 50 millió dollárnyi beszerzés.
A Twitter ügyvezetőjéhez kötődő Square októberben vásárolt 50 millió dollárnyi BTC-t. A MassMutual biztosítótársaság pedig az NYDIG kriptós piactéren keresztül vett 100 millió dollárnyit belőle.

A Wall Street is elkezd érdeklődni

Idén több vagyonos, nagynevű befektetők kezdett el kifejezetten pozitívan beszélni a bitcoinról. Ray Dalio, Stanley Druckenmiller, Paul Tudor Jones és Mike Novogratz szavára odafigyelnek a szakmában, és az utóbbi időben nagyon pozitívan beszélnek a kriptóról.

Beindul a bitcoin

A BTC 7000 dollár környékén kezdte az évet, de október végére elérte a 13000 dollárt. November végére meghódította az eddigi rekordárat, 20 ezer alatt közvetlenül.
A kereskedők nagyja buboréktól félt, és komolyabb visszahúzódástól, de az elemzők rámutattak, hogy fundamentálisan sokkal erősebb a piac, mint a 2017-es csúcs idején.
A korona miatti pénzügyi stimulus, a központi bankok pénznyomtatása, és a nagypályások befektetései mind szerepet játszottak a mostani emelkedésben.
A járvány miatt az emberek egyre inkább a digitális fizetés felé fordulnak, és a BTC pontosan erre lett kitalálva, 2020-ban ez is egy jó pont a kriptopénzek számára.

December 1-én elindult az Ethereum 2.0 új blokklánca

Az új, PoS rendszerre való áttérés első fázisa egy új lánc elindulása volt, és ez december első napján a tervek szerint meg is történt. Még mindig messze vagyunk attól, amit az Ethereum alkotója, Vitalik Buterin elképzelt, de az első fontos lépést már megtettük.

Steve Wozniak bejelentkezett a saját szeletéért a kriptotortából

Az Apple társalapítója régóta támogatja a kriptopénzeket, és decemberben el is indította a saját projektjét.
A szintén általa alapított Efforce nevű, kriptós befektetési platform közreműködésével kiadták a WOZX tokent. Ennek segítségével energiahatékonysági befektetésekbe szállhatunk be, és részesedhetünk a jövőbeni haszonból.

A BTC és Washington

Joe Biden a számok alapján megnyerte az USA elnökválasztását, és sokak szerint ennek a választásnak lesznek a legnagyobb következményei a modern amerikai történelemben.
A választók most megkapják, amelyre évek óta vártak, és a Demokrata párt szimpatizánsai is fellélegezhetnek, hogy végre győzött a jelöltjük.
Biden pedig nyilvánvalóvá tette, hogy a Wall Street ellenőrzésére Gary Genslert fogja felkérni. Ő, mint korábbi Goldman-os szakértő, és progresszív beállítottságú jogalkotó, alapvetően pozitívan áll hozzá a bitcoinhoz.
A jelölése arra utalhat, hogy a Trump adminisztráció alacsony aktivitását valami használhatóbb kriptoszabályozásra cserélhetik.

3,5 millió dollárnyi NFT-műalkotás

A Beeple néven ismert művész egy több napos aukciót tartott, amely során az első öt percben 600 ezer dollárt keresett, kicsivel később 777777 dollárért adta el az egyik alkotását, és összességében 3,5 millió dollárt hozott össze.

20000 dolláros áttörés

December közepén áttört a pszichológiai korlát, és a BTC árfolyama tarósan 20 ezer dollár fölé került.
Ezután felpörögtek az események, pár nap leforgása alatt, ezer dolláros ugrásokkal egészen 24 ezerig menetelt az ár. Azóta még feljebb jutott.
Az altok is részesültek a bitcoint övező optimizmusból, a nagy részük szépen teljesített. Egy időre az XRP is visszaszerezte a Tethertől a kapitalizációs lista harmadik helyét, bár ez vélhetően inkább a Flare airdrop miatt történt. Azóta már kevésbé érezhetik jól magukat a tulajdonosok.

Olvastad már? A vég kezdete? A Coinbase lépése után végre sikerülhet megszabadulnunk az XRP-től

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!