A PayPal Holdings Inc csütörtökön belépett a kriptopénzek piacára – lehetővé teszi ügyfelei számára bitcoin és más kriptopénzek adásvételét az amerikai fizetési vállalat online tárcáin keresztül.

A PayPal felhasználóinak 2021 elejétől szintén lehetőségük lesz a hálózatukban szereplő több mint 26 millió kereskedőnél kriptopénzekkel fizetni – áll az általuk kiadott jelentésben.

A PayPal reményei szerint mindez ösztönözni fogja majd a virtuális coinok felhasználását, és felkészíti a hálózatukat az olyan újfajta digitális pénzekre, amelyeket jegybankok és vállalatok fejlesztenek majd– mondta Dan Schulman, a vállalat elnök-vezérigazgatója egy interjúban.

„Együttműködünk a jegybankokkal, és a digitális valuták minden formájával számolunk, valamint hogy milyen szerepet játszhat ezekben a PayPal” – mondta.

Az amerikai számlatulajdonosoknak lehetőségük lesz a kriptopénzek adásvételére a PayPal tárcájának felhasználásával az elkövetkező hetekben – jelentette ki a vállalat. 2021-ben a szolgáltatást a Venmóra és néhány országban fogják kiterjeszteni.

Más mainstream fintechvállalatok, mint a Square Inc mobilfizetési szolgáltató és a Robinhood Markets Inc részvénykereskedő alkalmazás már most is elérhetővé teszi felhasználóinak a kriptopénzek értékesítését és vásárlását, a PayPal lépése viszont figyelemre méltó az ügyfélbázisra való tekintettel.

A kaliforniai San Joséban székelő vállalat 346 millió aktív fiókkal rendelkezik világszerte, az idei második negyedévben pedig 222 milliárd dollárnyi fizetést dolgozott fel.

A kriptopénzek hajlandóak volatilisnek lenni, amely vonzóvá teszi őket a spekulánsok számára, a kereskedők és vásárlók esetében azonban ez nem egy hasznos tulajdonság.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A tranzakciók jellemzően (látszólag) lassabbak és költségesebbek, mint a hagyományos fizetési rendszerek esetében.

A PayPalon megvalósuló kriptofizetések fiat valutákban, például dollárban kerülnek majd elszámolásra, ami azt jelenti hogy a kereskedők a fizetést nem virtuális coinban kapják majd – mondta a vállalat.

Világszerte több jegybank fejezte már ki arra vonatkozó szándékát, hogy megteremtse saját valutájának digitális változatát az elkövetkező néhány éven belül.

A Facebook Inc 2019-ben már meg is tette az erre irányuló első lépéseket a Libra formájában. A PayPal kezdetben a projekt finanszírozási partnere volt, később azonban kiléptek.

A PayPal, amely már meg is szerezte az első feltételes kriptopénzengedélyét a New York State Department of Financial Services hatóságtól, kezdetben a bitcoin, ethereum, bitcoin cash és litecoin kriptovalutákat teszi elérhetővé. A szolgáltatásnyújtás partnere a Paxos Trust Company.

A hír hatására a litecoin értéke 10%-ot, a bitcoiné és bitcoin cashé több mint 6%-ot, ez ethereumé pedig csaknem 5%-ot emelkedett. A többi TOP10 kriptopénz szintén kisebb növekedést könyvelhetett el.

Olvastad már? Az orosz befektetők körében szinte megegyezik az arany és a bitcoin népszerűsége

Forrás: reuters.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂