Az orosz befektetők körében szinte megegyezik az arany és a bitcoin népszerűsége

-

Úgy tűnik, hogy Oroszországban a kriptopénzek már olyan népszerűek, mint az arany.

Egy frissen megjelent cikk alapján a kriptopénzek a legnépszerűbb befektetési lehetőségek között állnak az orosz befektetők körében.

Az aranyipar piaci fejleményeivel foglalkozó World Gold Council október 20-án kiadott egy cikket, melyben Oroszország befektetési szokásait mérték fel.
A cikk szerint jelenleg a kriptopénzek jelentik az ötödik legnépszerűbb befektetést a megtakarítási számlák, külföldi valuták, ingatlanok és életbiztosítások mögött. A kriptopénzek 17%-os értékét az arany követi 16 %-kal.
A cikk több mint 2000 online interjú alapján mérte fel Oroszország befektetési szokásait. A válaszadók mind „aktív befektetők”, vagyis az elmúlt egy év során legalább egy befektetésük volt.

A cikk szerint a kriptopénzek könnyű hozzáférhetőségüknek hála továbbra is népszerű befektetési eszközök.
Mindeközben az arany nem terjedt el széles körben, mivel az emberek nem tudják hogyan vásároljanak belőle, és így nem is bíznak benne.
A World Gold Council elmondta, hogy ez meglepő az eredmény, mivel elég kockázatos lehet a kriptopénzek birtoklása, míg az arany hosszú távon mindig is egy stabil befektetésnek bizonyult.

A World Gold Council szerint ez annak köszönhető, hogy jelentős a kereslet az új befektetési termékek iránt:

A kriptopénzek felemelkedése azt mutatja, hogy a hagyományos befektetők keresik a választási lehetőségeket. Az orosz befektetési piac alakulásával több befektetési termék számára is kitűnő lehetőségek bontakozhatnak ki, és az aranynak is válaszolnia kell ezekre.

Oroszországban rendkívül népszerűek a kriptopénzek. A Chainalysis szeptemberi adatai alapján Ukrajna után Oroszországban a legelterjedtebbek a digitális eszközök.

Olvastad már? Brian Brooks, a dollár legfőbb szabályozója is a defiben látja a jövőt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!