A szabályozások szigorodásával egyre javulnak a bitcoin-ETF esélyei

-

Az elmúlt pár hónap során a kriptopiacok leginkább a különböző defiprojektekkel foglalkoztak.
Azonban továbbra is fennáll a lehetősége, hogy az USA-ban elindulhat egy szabályozott, bitcoinalapú, tőzsdén kereskedett pénzügyi alap (ETF), mellyel a befektetők könnyedén és biztonságosan fektethetnének digitális eszközökbe.

Az olyan cégek, mint a Gemini és VanEck már többször is megpróbálkoztak egy bitcoin-ETF indításával, de eddig egyszer sem jártak sikerrel.

A bitcoin-ETF esélyei

A „Split Capital”, vagy „Z” nevű elemző szerint egyre jobban javulnak a bitcoin-ETF esélyei:

„A szabályozások nélküli bitcointőzsdék hamvaiból főnixmadárként támadhat fel egy szabályozott befektetési termék. A bitcoin globálisan is egyre népszerűbb, 2021 kitűnő év lehet számára.”


Két különböző irányzatot is kiemelt:
Először is egyre keményebben lépnek fel a szabályozások nélküli tőzsdékkel szemben. Ennek ékes példája, hogy a CFTC pénzmosás vádjával lecsapott a BitMEX tőzsdére.
A legtöbb befektető szerint ez jelentős fejlemény a piacokon, mivel megszűnik egy törvénytelen tényező, amely könnyen lehet, hogy a piacokat is manipulálta. Ha a forgalom jelentős hányada szabályozott tőzsdéken zajlik, akkor az árfolyam is könnyebben megtalálhatja valós értékét.
Másodszor, a bitcoin egyre népszerűbb téma. Ez is megemelheti az esélyeit, hogy az amerikai törvényhozók engedélyeznek egy ETF-terméket, hogy megfeleljenek a befektetői igényeknek.

Szükségünk van egyáltalán egy ETF-re?

Azonban kérdéses, hogy a piacoknak egyáltalán szüksége van-e egy ETF-re.
A Fidelity Investments, a Kraken Financial és egyéb szolgáltatók is különböző brókerszolgáltatásokon dolgoznak, amely lehetővé teszi a hagyományos és intézményi befektetők számára, hogy biztonságos és költséghatékony módon férhessenek hozzá a bitcoin, ethereum és egyéb kriptovaluta-piacokhoz,
Emellett több intézményi befektető jelentette be, hogy jelentős bitcointartalékot vásárolt.
A MicroStrategy augusztusban és szeptemberben 425 millió dollárnyi bitcoint vásárolt mint infláció és makrogazdasági kockázatok elleni fedezet. A cég a bevásárlás után jelentette be, hogy mennyi bitcoint vásárolt.
Ezt követően a Square is 50 millió dollárt fektetett bitcoinba, amely a cég vagyonmérlegének 1%-át jelenti. A bevásárlást követően a Square egy cikkben a Wall Street számára elmondta, hogyan is szerezték a bitcoinokat, valamint a kriptoszféra lehetséges kockázatairól és lehetőségeiről is írtak.
Emellett olyan cégek is elkezdtek kriptopénz-szolgáltatásokat nyújtani, mint a Robinhood, a Square és a PayPal.
Elképzelhető, hogy hamarosan sokkal egyszerűbb lesz fizikai bitcoin- vagy ethereumkészletet vásárolni, mint egy ETF-en keresztül.

Olvastad már? Az amerikaiak alig 7%-a használt még csak bitcoint

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!