Az elmúlt pár hónap során a kriptopiacok leginkább a különböző defiprojektekkel foglalkoztak.

Azonban továbbra is fennáll a lehetősége, hogy az USA-ban elindulhat egy szabályozott, bitcoinalapú, tőzsdén kereskedett pénzügyi alap (ETF), mellyel a befektetők könnyedén és biztonságosan fektethetnének digitális eszközökbe.

Az olyan cégek, mint a Gemini és VanEck már többször is megpróbálkoztak egy bitcoin-ETF indításával, de eddig egyszer sem jártak sikerrel.

A bitcoin-ETF esélyei

A „Split Capital”, vagy „Z” nevű elemző szerint egyre jobban javulnak a bitcoin-ETF esélyei:

„A szabályozások nélküli bitcointőzsdék hamvaiból főnixmadárként támadhat fel egy szabályozott befektetési termék. A bitcoin globálisan is egyre népszerűbb, 2021 kitűnő év lehet számára.”

Két különböző irányzatot is kiemelt:

Először is egyre keményebben lépnek fel a szabályozások nélküli tőzsdékkel szemben. Ennek ékes példája, hogy a CFTC pénzmosás vádjával lecsapott a BitMEX tőzsdére.

A legtöbb befektető szerint ez jelentős fejlemény a piacokon, mivel megszűnik egy törvénytelen tényező, amely könnyen lehet, hogy a piacokat is manipulálta. Ha a forgalom jelentős hányada szabályozott tőzsdéken zajlik, akkor az árfolyam is könnyebben megtalálhatja valós értékét.

Másodszor, a bitcoin egyre népszerűbb téma. Ez is megemelheti az esélyeit, hogy az amerikai törvényhozók engedélyeznek egy ETF-terméket, hogy megfeleljenek a befektetői igényeknek.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Szükségünk van egyáltalán egy ETF-re?

Azonban kérdéses, hogy a piacoknak egyáltalán szüksége van-e egy ETF-re.

A Fidelity Investments, a Kraken Financial és egyéb szolgáltatók is különböző brókerszolgáltatásokon dolgoznak, amely lehetővé teszi a hagyományos és intézményi befektetők számára, hogy biztonságos és költséghatékony módon férhessenek hozzá a bitcoin, ethereum és egyéb kriptovaluta-piacokhoz,

Emellett több intézményi befektető jelentette be, hogy jelentős bitcointartalékot vásárolt.

A MicroStrategy augusztusban és szeptemberben 425 millió dollárnyi bitcoint vásárolt mint infláció és makrogazdasági kockázatok elleni fedezet. A cég a bevásárlás után jelentette be, hogy mennyi bitcoint vásárolt.

Ezt követően a Square is 50 millió dollárt fektetett bitcoinba, amely a cég vagyonmérlegének 1%-át jelenti. A bevásárlást követően a Square egy cikkben a Wall Street számára elmondta, hogyan is szerezték a bitcoinokat, valamint a kriptoszféra lehetséges kockázatairól és lehetőségeiről is írtak.

Emellett olyan cégek is elkezdtek kriptopénz-szolgáltatásokat nyújtani, mint a Robinhood, a Square és a PayPal.

Elképzelhető, hogy hamarosan sokkal egyszerűbb lesz fizikai bitcoin- vagy ethereumkészletet vásárolni, mint egy ETF-en keresztül.

Olvastad már? Az amerikaiak alig 7%-a használt még csak bitcoint

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂