Az amerikaiak alig 7%-a használt még csak bitcoint

-

Dan Tapiero, a 10T Holdings társalapítója osztotta meg a Statista elemzőcsoport legújabb felmérését.
Eszerint az USA lakosainak alig 7%-a használt még csak bitcoint, így kimondhatjuk, hogy a technológia a korai növekedési fázisban van még.

Makrogazdasági időtávon nézve a kriptó, mint eszközosztály, éppen csak megszületett.

Hosszú távon a bitcoinnak reális esélye van egy minden tekintetben beérett vagyontároló eszközzé válni, mint amilyen az arany is. Ha pedig ez megtörténik, a befektetők exponenciális értéknövekedésre számíthatnak a következő évtized során.

Mi kell a mainstream elterjedéshez?

Jelenleg azok a befektetők képviselik a legnagyobb igényt, akik szerint a bitcoin az arany digitális megfelelője.
Szerintük a BTC bebizonyította, hogy ideális biztos menedéknek számít. Ennek következményeként az elmúlt hónapok során több nagy cég is masszív mennyiséget vásárolt bitcoinból.
A MicroStrategy 425 millió, a Stone Ridge pedig 110 millió dollár értékben. Ha viszont ezzel párhuzamosan a kisbefektetői igény is megnő a világon, az árfolyam hatalmasat ugorhat felfelé.
A legújabb adatokból kiderül, mindössze hat olyan ország van, ahol a népesség több, mint 10%-a használt már bitcoint. A három vezető állam Nigéria, Vietnám, és Dél-Afrika.
Tapiero viszont kiemeli, hogy az adatgyűjtés korántsem volt teljes körű, így teljes piaci régiók maradtak ki. Nincs a listán például Dél-Korea, amelyről pedig pontosan tudjuk, hogy az egyik legnagyobb bitcoin-piaccal rendelkezik.

„Ez egy előzetesen összeállított lista, nem úgy készült, hogy elejétől a végéig mindenki rajta legyen. Vannak országok, akiknek fent kellene lenniük, de még sincsenek.”

Az elmúlt években a bitcoin és a kriptopénzek tőzsdei, és fiat-váltási infrastruktúrája nagy fejlődésen ment keresztül az USA, Európa, és Ázsia régióiban is. Viszont még ma is vannak országok, ahol nem üzemel megbízható tőzsde.
Kanada lakosai például leginkább a Coinbase váltót használják, hiszen az országukban nincsen megfelelően szabályozott, megbízható kriptotőzsde. Márpedig ahhoz, hogy az átlag felhasználónak is egyszerű legyen beszállni a buliba, fontos a teljesen kiépített rendszer.
Nincsenek ETF-ek, és a hagyományos bankok sem ajánlanak kriptós szolgáltatásokat, így még ma is viszonylag bonyolultnak számít a kriptotőzsdék használata. Ráadásul a legtöbb esetben KYC folyamaton is keresztül kell menni, mielőtt akárcsak az első bitcoin-vásárlásunkat megejthetnénk.
Tehát addig, amíg a teljes infrastruktúra nem lesz minden tekintetben kiépítve, az átlagfelhasználók többsége már a belépési ponton el fog akadni.

Mi lesz a bitcoinnal, miután elterjedt?

A hosszú távú előrejelzések széles skálát ölelnek fel, 20 ezer és 1 millió dollár közötti árfolyamjóslatokkal.
1 millió USD árfolyam mellett a BTC kapitalizációja 21 billió lenne, ez pedig több, mint az arany jelenlegi 9 billió dolláros összértékének a kétszerese.

Olvastad már? A Google Finance már vezető forex valuták előtt listázza a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!