Dan Tapiero, a 10T Holdings társalapítója osztotta meg a Statista elemzőcsoport legújabb felmérését.

Eszerint az USA lakosainak alig 7%-a használt még csak bitcoint, így kimondhatjuk, hogy a technológia a korai növekedési fázisban van még.

Makrogazdasági időtávon nézve a kriptó, mint eszközosztály, éppen csak megszületett.

Hosszú távon a bitcoinnak reális esélye van egy minden tekintetben beérett vagyontároló eszközzé válni, mint amilyen az arany is. Ha pedig ez megtörténik, a befektetők exponenciális értéknövekedésre számíthatnak a következő évtized során.

Mi kell a mainstream elterjedéshez?

Jelenleg azok a befektetők képviselik a legnagyobb igényt, akik szerint a bitcoin az arany digitális megfelelője.

Szerintük a BTC bebizonyította, hogy ideális biztos menedéknek számít. Ennek következményeként az elmúlt hónapok során több nagy cég is masszív mennyiséget vásárolt bitcoinból.

A MicroStrategy 425 millió, a Stone Ridge pedig 110 millió dollár értékben. Ha viszont ezzel párhuzamosan a kisbefektetői igény is megnő a világon, az árfolyam hatalmasat ugorhat felfelé.

A legújabb adatokból kiderül, mindössze hat olyan ország van, ahol a népesség több, mint 10%-a használt már bitcoint. A három vezető állam Nigéria, Vietnám, és Dél-Afrika.

Tapiero viszont kiemeli, hogy az adatgyűjtés korántsem volt teljes körű, így teljes piaci régiók maradtak ki. Nincs a listán például Dél-Korea, amelyről pedig pontosan tudjuk, hogy az egyik legnagyobb bitcoin-piaccal rendelkezik.

„Ez egy előzetesen összeállított lista, nem úgy készült, hogy elejétől a végéig mindenki rajta legyen. Vannak országok, akiknek fent kellene lenniük, de még sincsenek.”

Az elmúlt években a bitcoin és a kriptopénzek tőzsdei, és fiat-váltási infrastruktúrája nagy fejlődésen ment keresztül az USA, Európa, és Ázsia régióiban is. Viszont még ma is vannak országok, ahol nem üzemel megbízható tőzsde.

Kanada lakosai például leginkább a Coinbase váltót használják, hiszen az országukban nincsen megfelelően szabályozott, megbízható kriptotőzsde. Márpedig ahhoz, hogy az átlag felhasználónak is egyszerű legyen beszállni a buliba, fontos a teljesen kiépített rendszer.

Nincsenek ETF-ek, és a hagyományos bankok sem ajánlanak kriptós szolgáltatásokat, így még ma is viszonylag bonyolultnak számít a kriptotőzsdék használata. Ráadásul a legtöbb esetben KYC folyamaton is keresztül kell menni, mielőtt akárcsak az első bitcoin-vásárlásunkat megejthetnénk.

Tehát addig, amíg a teljes infrastruktúra nem lesz minden tekintetben kiépítve, az átlagfelhasználók többsége már a belépési ponton el fog akadni.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Mi lesz a bitcoinnal, miután elterjedt?

A hosszú távú előrejelzések széles skálát ölelnek fel, 20 ezer és 1 millió dollár közötti árfolyamjóslatokkal.

1 millió USD árfolyam mellett a BTC kapitalizációja 21 billió lenne, ez pedig több, mint az arany jelenlegi 9 billió dolláros összértékének a kétszerese.

Olvastad már? A Google Finance már vezető forex valuták előtt listázza a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂