Brian Brooks, a dollár legfőbb szabályozója is a defiben látja a jövőt

-

Brian Brooks, az amerikai Számvevőszék (OCC) vezetője erős kijelentéseket tett az idei DC FinTech-hét keretén belül. Állítása szerint a bankok a „technológia előtti korszak” maradványai, akiknek szembe kell nézniük a blokklánc rájuk gyakorolt bomlasztó hatásával.
Brooks, a Coinbase kriptotőzsde volt jogi vezetője elmondta, hogy a jövőben a bankok „közvetlen kapcsolatba kerülnek majd a blokkláccal, meglátják benne a fizetési hálózat lehetőségét, majd később csomóponttá válnak a hálózaton.

Hogyan bomlasztja majd szét a decentralizáció a bankokat?

A bankok „örökölt szerepe” mint dollárgyűjtőhelyek, széteshet, mondta Brooks. Ezt követően hozzátette, hogy nincs többé szükség a centralizációra a kívánt hatékonyság eléréséhez vagy olyan szolgáltatások nyújtásához mint betétek vagy akár a hitelek.
„Szeretné valaki elvenni a 10.000 dolláromat és 5%-ot fizetni nekem? Az algoritmus pedig talál valakit, aki igen” – mondta Brooks a decentralizált pénzügyi protokollok feltörekvő világára utalva.

„Hirtelen már nincs értéke annak, hogy a bankok összegyűjtsék a pénzeket. Mivel a technológia helyettesíti a bankoknak ezt az összesítő funkcióját”

– tette hozzá.

Brian Brooks gyorsan azzal toldotta meg mondandóját, hogy ez még nem jelenti a bankok halálát. A szabályozó szerint a pénzintézetek megmaradnak divatosnak a vagyonkezelői, letétkezelői, tanácsadói és fizikaieszköz-megőrzési szolgáltatások tekintetében.
„Úgy vélem, ez nagy szerepe lesz a bankoknak” – folytatta. „De ez egy átalakító szerep lesz”. Ahelyett, hogy a dollárok gyűjtőhelyeként szolgálnának – érvelt – a bankoknak inkább a „több hozzáadott értékre, nagyobb nyereségű szolgáltatásokra” lesz szükségeük.
Ahogy a kriptováltók elmossák a határvonalat a kriptopénzek világa és a hagyományos pénzügyek között, a [rájuk váró] jövő is olyan hamar fog elérkezni.
(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Az amerikaiak alig 7%-a használt még csak bitcoint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!