A bálnák lenyűgöző mennyiségben halmozzák az ethert

-

A tőzsdékről nagy mennyiségben vonják ki az ethert a nagyobb játékosok. Ez az on-chain adat így egyértelművé teszi, középtávon a nagybefektetők meg vannak győződve az ETH emelkedő trendjéről.

Az elmúlt két hónapban a tőzsdéken tárolt ether-készlet 20,5%-kal csökkent, ahogy egyre növekedett a kiutalás aránya.

A kereskedők akkor küldik be tőzsdékre a kriptóikat, mikor el akarják adni, így a kivonás arra utal, hogy itt sokan egyáltalán nem terveznek eladást a közeljövőben.

A bálnák egyre optimistábbak

Három fő faktor van, amely magyarázat lehet erre a tőzsdei kivonási hullámra. Az első természetesen az ETH2.0 közelgő indulása.
A második a defi részéről növekvő igény az etherre. Harmadsorban pedig a bitcoin erősödése általánosságban jó hatással szokott lenni a kriptopiac egészére.
A Santiment, egy blokklánc-elemző cég így nyilatkozott a jelenségről:

„A top10 ETH-címről folyamatosan mennek a külső, nem tőzsdei címekre a coinok, és a tartás elképesztő méreteket öltött mostanra. A tőzsdék készlete 20,5 %-kal esett vissza az elmúlt két hónapban. Kimondhatjuk, hogy a nagypályások bíznak az Ethereumban.”

2020 során, főleg a második és a harmadik negyedévben az ETH többnyire a bitcoinnal ellentétesen mozgott. A múlt héten az erősödés is kicsit lassabb volt, mint a BTC esetében, ez utóbbi mostanra elérte a 12 ezres ellenállási zónát.
Egyelőre nem látni, hogy közeledne egy döntő pillanat az ether esetében, a befektetők ennek ellenére pozitívak a középtávú trenddel kapcsolatban.

Az elemzők komoly ugrást várnak a skálázástól

2021 közeledtével az ETH esetében a skálázás és az ETH2.0 uralja a közbeszédet. Ryan Sean Adams, egy ismert befektető elmondta, az oldalláncok, és a skálázás fogja uralni a következő év trendjeit.
Vitalik Buterin pedig még október elején úgy fogalmazott, az ETH2.0 és a sharding nélkül is akár százszorosára tudják növelni a hálózat teljesítményét.
Középtávon ez már meg tudja oldani a skálázási problémákat, amelyek a defi váratlan felfutása miatt kerültek elő.

„Végre megtörténik. Elértünk abba a korba, mikor az új projektek már nem az Ethereum főláncán fognak elindulni. A következő év trendje ez lesz, és így fog skálázhatóvá válni az Ethereum.”

A növekvő felhasználószám, köszönhetően a definek, és a skálázás várható gyors megoldása visszaállította a bálnák hitét a projektben.
Az Ethereumnak van hová nőnie, főleg, ha figyelembe vesszük a szeptember, október váltásánál tapasztalt kisebb korrekciót is.

Az ether jelenleg ugyanúgy stagnál, mint a defi tokenek, és várják a következő pillanatot, amikor beindulhatnak.
Ha pedig a defi szektor novemberben és decemberben további erősödést tud produkálni, az kétségtelenül jó hatással lesz az ETH árfolyamára is.

Olvastad már? A szabályozások szigorodásával egyre javulnak a bitcoin-ETF esélyei

Forrás: cryptoslate.com
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!