A tőzsdékről nagy mennyiségben vonják ki az ethert a nagyobb játékosok. Ez az on-chain adat így egyértelművé teszi, középtávon a nagybefektetők meg vannak győződve az ETH emelkedő trendjéről.

Az elmúlt két hónapban a tőzsdéken tárolt ether-készlet 20,5%-kal csökkent, ahogy egyre növekedett a kiutalás aránya.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A kereskedők akkor küldik be tőzsdékre a kriptóikat, mikor el akarják adni, így a kivonás arra utal, hogy itt sokan egyáltalán nem terveznek eladást a közeljövőben.

A bálnák egyre optimistábbak

Három fő faktor van, amely magyarázat lehet erre a tőzsdei kivonási hullámra. Az első természetesen az ETH2.0 közelgő indulása.

A második a defi részéről növekvő igény az etherre. Harmadsorban pedig a bitcoin erősödése általánosságban jó hatással szokott lenni a kriptopiac egészére.

A Santiment, egy blokklánc-elemző cég így nyilatkozott a jelenségről:

„A top10 ETH-címről folyamatosan mennek a külső, nem tőzsdei címekre a coinok, és a tartás elképesztő méreteket öltött mostanra. A tőzsdék készlete 20,5 %-kal esett vissza az elmúlt két hónapban. Kimondhatjuk, hogy a nagypályások bíznak az Ethereumban.”

2020 során, főleg a második és a harmadik negyedévben az ETH többnyire a bitcoinnal ellentétesen mozgott. A múlt héten az erősödés is kicsit lassabb volt, mint a BTC esetében, ez utóbbi mostanra elérte a 12 ezres ellenállási zónát.

Egyelőre nem látni, hogy közeledne egy döntő pillanat az ether esetében, a befektetők ennek ellenére pozitívak a középtávú trenddel kapcsolatban.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Az elemzők komoly ugrást várnak a skálázástól

2021 közeledtével az ETH esetében a skálázás és az ETH2.0 uralja a közbeszédet. Ryan Sean Adams, egy ismert befektető elmondta, az oldalláncok, és a skálázás fogja uralni a következő év trendjeit.

Vitalik Buterin pedig még október elején úgy fogalmazott, az ETH2.0 és a sharding nélkül is akár százszorosára tudják növelni a hálózat teljesítményét.

Középtávon ez már meg tudja oldani a skálázási problémákat, amelyek a defi váratlan felfutása miatt kerültek elő.

„Végre megtörténik. Elértünk abba a korba, mikor az új projektek már nem az Ethereum főláncán fognak elindulni. A következő év trendje ez lesz, és így fog skálázhatóvá válni az Ethereum.”

A növekvő felhasználószám, köszönhetően a definek, és a skálázás várható gyors megoldása visszaállította a bálnák hitét a projektben.

Az Ethereumnak van hová nőnie, főleg, ha figyelembe vesszük a szeptember, október váltásánál tapasztalt kisebb korrekciót is.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Az ether jelenleg ugyanúgy stagnál, mint a defi tokenek, és várják a következő pillanatot, amikor beindulhatnak.

Ha pedig a defi szektor novemberben és decemberben további erősödést tud produkálni, az kétségtelenül jó hatással lesz az ETH árfolyamára is.

Olvastad már? A szabályozások szigorodásával egyre javulnak a bitcoin-ETF esélyei

Forrás: cryptoslate.com