A PayPal bejelentése után 12.900 dollárig emelkedett a bitcoin értéke

-

Szerdán 12.865 dolláros csúcsig folytatta emelkedését a bitcoin, miután a PayPal bejelentette, hogy 2021-től 4 kriptopénzt is támogatni fog.

A bitcoin árfolyama 2019-es csúcsokhoz közelít

A Cointelegraph Markets, a Coin360 és a TradingView adatai alapján ezzel a 7%-os emelkedéssel már több mint egy éve nem volt ilyen jó napja a bitcoinnak.

A cikk írásakor 12.950 dollár körül áll az árfolyam, miután 13.000 dolláron egy ellenállási szinttel szembesült.
A PayPal bejelentése alapján a jövő évtől támogatni fogják a bitcoint és három altkoint, név szerint az ethereum, litecoin és bitcoin cash kriptovalutákat.
A hírt meglepően vegyes fogadtatás érte, egyes elemzők kifogásolják, hogy a PayPal nem nyújt olyan szintű szabadságot a felhasználók számára, mint a hagyományos kriptotárcák esetén.
A PayPal célja, hogy kriptovagyonkezelési szolgáltatást nyújtson, így korlátozásokat vezetnek be arra nézve, hogyan lehet ki- és beutalni pénzeket.

„Tehát ez a PayPal-bejelentés egy nagy semmi, csupán egy bejegyzés a PayPal központi adatbázisában és semmi köze a bitcoinhoz.”írta a PlanB nevű elemző.

PlanB azonban nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy ezzel nem feltétlenül a bitcoin technológiája lesz ismertebb, hanem maga a kriptopénz. A krpitoTwitter szószátyára minden bizonnyal nem szeretné, hogy az emberek azt higgyék, az árfolyam a PayPalnak, nem pedig az ő S2F modelljének köszönhetően lódult meg.

Mindazonáltal a piaci szemléletet egyértelműen tükrözi, hogy a Reuters-cikk megjelenése után a litecoin értéke 11,1%-ot emelkedett, egészen 52,3 dollárig.

Olvastad már? A szabályozások szigorodásával egyre javulnak a bitcoin-ETF esélyei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!