Szerdán 12.865 dolláros csúcsig folytatta emelkedését a bitcoin, miután a PayPal bejelentette, hogy 2021-től 4 kriptopénzt is támogatni fog.

A bitcoin árfolyama 2019-es csúcsokhoz közelít

A Cointelegraph Markets, a Coin360 és a TradingView adatai alapján ezzel a 7%-os emelkedéssel már több mint egy éve nem volt ilyen jó napja a bitcoinnak.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A cikk írásakor 12.950 dollár körül áll az árfolyam, miután 13.000 dolláron egy ellenállási szinttel szembesült.

A PayPal bejelentése alapján a jövő évtől támogatni fogják a bitcoint és három altkoint, név szerint az ethereum, litecoin és bitcoin cash kriptovalutákat.

A hírt meglepően vegyes fogadtatás érte, egyes elemzők kifogásolják, hogy a PayPal nem nyújt olyan szintű szabadságot a felhasználók számára, mint a hagyományos kriptotárcák esetén.

A PayPal célja, hogy kriptovagyonkezelési szolgáltatást nyújtson, így korlátozásokat vezetnek be arra nézve, hogyan lehet ki- és beutalni pénzeket.

„Tehát ez a PayPal-bejelentés egy nagy semmi, csupán egy bejegyzés a PayPal központi adatbázisában és semmi köze a bitcoinhoz.”írta a PlanB nevű elemző.

PlanB azonban nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy ezzel nem feltétlenül a bitcoin technológiája lesz ismertebb, hanem maga a kriptopénz. A krpitoTwitter szószátyára minden bizonnyal nem szeretné, hogy az emberek azt higgyék, az árfolyam a PayPalnak, nem pedig az ő S2F modelljének köszönhetően lódult meg.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Mindazonáltal a piaci szemléletet egyértelműen tükrözi, hogy a Reuters-cikk megjelenése után a litecoin értéke 11,1%-ot emelkedett, egészen 52,3 dollárig.

Olvastad már? A szabályozások szigorodásával egyre javulnak a bitcoin-ETF esélyei

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.