A vég kezdete? A Coinbase lépése után végre sikerülhet megszabadulnunk az XRP-től

-

A Coinbase azt tervezi, hogy január 19-én felfüggeszti az XRP kereskedését, azt azonban hozzátették, hogy „szükség esetén hamarabb is befagyaszthatják”.

A Coinbase amerikai kriptotőzsde fel fogja függeszteni az XRP kereskedését, válaszul az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet lépésre, amely nemrég tett jogi lépéseket a tokent kibocsátó Ripple ellen.

Egy, a Coinbase jogi vezetője, Paul Grewal által ma közzétett blogbejegyzés szerint a váltó január 19-én, magyar idő szerint 19:00 órakor felfüggeszti az XRP kereskedésének lehetőségét.

Tisztázták, hogy a „kereskedés befagyasztása szükség esetén akár hamarabb is megtörténhet”, hogy fenntartsák saját, egészséges piaci mérőszámaikat.

Hozzátették, hogy a felfüggesztés nem fogja érinteni a szintén Ripple-sarj Flare Network Spark tokenjének hamarosan induló airdropját.

„A kereskedés felfüggesztése nem fogja érinteni a felhasználók XRP-tárcákhoz való hozzáférését, amelyeken továbbra is elérhetők lesznek a be- és kiutalások a kereskedés felfüggesztését követően” – mondta Grewal. „Továbbra is támogatjuk az XRP-t a Coinbase Custody és a Coinbase Wallet [szolgáltatásainkban].”

Az Egyesült Államokban székelő tőzsde számít eddig a legjelentősebbnek, amelyik állást foglalt az XRP-vel szemben, miután december 22-én kiderült, hogy az SEC vádat fog emelni a Ripple, pontosabban Brad Garlinghouse vezérigazgató és Chris Larsen társalapító ellen, amiért azok „nem engedélyezett, folyamatban lévő digitáliseszköz-részvény kibocsátását” folytatják.

Korábban a mai nap során az OKCoin is bejelentette, hogy január 4-től kezdődően fel fogják függeszteni az XRP kereskedését és beutalását.

A Bitstamp kijelentette, hogy amerikai felhasználóik számára betiltják az XRP kereskedését, miközben az olyan kisebb váltók, mint az OSL, a Beaxy, valamint a CrossTower szintén hasonló lépésekre készülnek a token kereskedését illetően.

Néhány kriptofelhasználó arra számít, hogy más kriptotőzsdék is a Coinbase-t követve fogják eltávolítani vagy felfüggeszteni az XRP-t kínálatukból.

„Hamarosan azt fogjuk látni, hogy a Kraken, a Bittrex, a Genesis, a Grayscale és a Crypto Rating Council más tagjai is törlik az XRP-t” – mondta el PratikKala Twitter-felhasználó. „A likviditás kiszárad, a maradék ázsiai market makernek pedig szintén ki kell majd lépniük.”

A Grayscale Investments szintén komolyan elhatárolta magát az XRP-től. A ShardiB2 nevű Twitter-felhasználó szerint a cég állítólag leállította az XRP Trustra való feliratkozásokat, majd bejelentette, hogy többé nem fogadnak előfizetést, illetve nem dolgozzák fel a függő állapotban lévőket sem.

A Grayscale weboldalán szintén az olvasható, hogy az XRP Trust jelenleg zárolt állapotban van.

A Coinbase bejelentését követően az XRP árfolyama azonnal több mint 10%-ot csökkent, 28 dollárcentről 25 dollárcentre, a cikk írásakor pedig már 18 dollárcentnél tartott.

Az árfolyam az elmúlt 24 órában 36%-ot zakózott, a hétnapos teljesítménye pedig szintén jelentős, negatív 64% a cikk írásakor. Ha a zuhanás ilyen ütemben folytatódik, akkor a Litecoin még a mai nap folyamán visszakerülhet az őt megillető helyre az összpiaci érték szerint vett ranglistán.

Jók a kilátásaink tehát arra, hogy ez a sokak szemében gyűlölt – és a fontosabb magyar piaci szereplők által is károsnak tartott – úgynevezett „kriptopénz” örökre a kriptosüllyesztő mélyére kerüljön.

Csabai Csaba, a hazai INLOCK vezérigazgatója például november végén – amikor az SEC lépéséről még semmit nem tudhattunk – a kölcsönplatform Telegram-csoportjában egy felhasználónak így nyilatkozott a projektről:

„Az XRP az én szememben olyan mint a BitConnect, csak kevésbé scammy, és erősebb a corporate design. Kvázi olyan, mint a MrRobotban az eCorp és az eCoin… Ha mond neked bármit is ez a hasonlat. Vagy ha jobb és életszerűbb hasonlatot akarok mondani: olyan mintha ideadnának a kezembe egy adag jófajta orosz covid vakcinát… […] van egy relatív szűkebb coin csoport, aminek a puszta létét is károsnak tartom, mert kizárólag önös gazdasági érdekek állnak mögötte, zéró fundamentummal. Ebbe a csoportba tartozik nálam az XRP, BCH, BSV, stb.”

Olvastad már? Hogy volt 2020 a kriptóban? Harmadik negyedév

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!