Az ether árfolyama egy erős esti rali során meghaladta a 730 dollárt, még a bitcoin ellenében is kilőtt.

Az ether árfolyama 2018 májusa óta először döntötte meg a 730 dollárt. A kriptopénz kitörését követően a kereskedők egyre inkább optimisták a rövid távú áralakulást illetően.

Két nagy tényező áll az ETH erős ralija mögött: egy erős technikai piaci struktúra, valamint a CME etheralapú határidős szerződései, amelyet a tervek szerint 2021 januárjában indítanak útjára.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az ethereum folytatja a „magasabb magaslat” mintázatot

Technikai szempontból a magasabb magaslat alakzat gyakran jelez erős lendületet, mivel azt mutatja, hogy minden egyes csúcs magasabb, mint az előző lokális rekord.

Az ether folyamatosan ralizott az elmúlt hét során, fenntartva a magasabb magaslat formációt.

Scott Melker kriptokereskedő ezzel kapcsolatban elmondta:

„A magasabb magaslatok és magasabb mélységek végeláthatatlan sorozata, amelyben a legutóbbi mélységet egy friss, magasabb magaslat erősíti meg. Úgy vélem, ez az alakzat a lépcső a mennyországba.”

December 28-án Michael van de Poppe, az Amsterdam Stock Exchange kereskedője hasonlóan elmondta, hogy 1200 – 1300 dolláros árfolyam a valószínű, ha az ETH tartja a 470 dollár fölötti szintet.

Mint írta:

„Általánosságban, az Ethereum továbbra is bullish kilátásokkal rendelkezik, hiszen következetesen magasabb magaslatokat és magasabb mélységeket állít fel. Ez nem változott. Amíg tartjuk a 470 dollárt, a következő futam 1200 – 1300 dollár közelébe repíti majd az árfolyamot, esetleg egy új rekordhoz 2021 első negyedévében.”

Forrás: Michael van de Poppe

Amióta a bitcoin túljutott korábbi, 20.000 dolláros rekordján, az ETH stagnálni látszott a BTC-vel szemben. Ennélfogva az ether számára kulcsfontosságú lenne, hogy megújult erővel törhessen ki bitcoinban számítva az árfolyamát.

A napi csárton az ETH már mutat némi növekedést a bitcoinnal szemben, ez pedig további keresletet generálhat a második legnagyobb kriptopénz iránt.

A Santiment elemzői elmondták, hogy az ETH-bányászok egyenlegei kétéves mélyponton vannak, a tőzsdék készlete pedig szintén fogyóban van.

A két adatpont kombinálása azt jelzi, hogy az ETH-ra helyeződő eladási nyomás csökken. Ezt így magyarázták:

„Bár általában ez számít a hét leglassabb kereskedési napjának, az Ethereum mégis elérte a 700 dollárt egy nagyszerű altcoinvasárnapon, először 2018. május 19-e óta. Az ETH-bányászok egyenlege kétéves mélyponton van, a tőzsdék készlete pedig másfél éve nem volt ilyen alacsony. Mindkettő nagyszerű megerősítő.”

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Mi jön ezután?

Mindeközben a Chicago Mercantile Exchange (CME) etheralapú határidős ügyleteinek elindulása is nagyjából 40 napra van.

A Bybt.com adatai szerint a CME már most is a legnagyobb határidős tőzsdének számít a bitcoin esetében a nyitott szerződések értékének tekintetében. December 28-ára ez a szám az 1,67 milliárd dollárt is meghaladta.

Egyes elemzők arra számítanak, hogy a bitoin iránti intézményi kereslet végül átáramlik majd az ethereumba is 2021-ben.

Amennyiben ez megtörténik, úgy a CME etheralapú határidős tőzsdéje lényeges növekedést könyvelhet majd el a napi volumen és a szerződések összértékének tekintetében.

Ryan Watkins, a Messari egy kutatója elmondta:

„2021-es jóslat: 2021-ben az intézmények is elkezdenek majd ETH-t vásárolni. Amint elfogadod, hogy a bitcoin értékes is lehet, megnyílik előtted az a lehetőség, hogy a többi kriptoeszköz szintén értékes lehet. Innen már jóval egyszerűbb lesz a BTC-ről ETH-ra ugrani.”

Olvastad már? Hogy volt 2020 a kriptóban? Második negyedév

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.