Alig öt nap alatt 26-szorosára nőtt Woz tokenjének az árfolyama, így elmondhatjuk, hogy legendás belépővel érkezett meg a kriptoiparba.

Az Apple társalapítójának, Steve Wozniak-nek az új tokenje, a WOZX ticker alatt futó Efforce az elmúlt héten 26-szorosára drágult, a napokban pedig ismét duplázott.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A HitBTC tőzsdén 10 centes áron bevezetett token december harmadika óta 2,59 dollárig emelkedett, nem kis részben köszönhetően a nagy koreai tőzsde, a Bithumb listázásának.

Az ERC-20 tokenként kiadott kriptó Woz energiahatékonysági vállalkozásában lesz használható. Egy milliárdos a teljes készlete, és először privát befektetőknek lett felajánlva még idén, korábban, 80 millió dolláros értékelés mellett.

A token a nyilvános kereskedésének az első 13 perce alatt elérte a 950 millió dolláros kapitalizációt, ezt a mögötte álló cég, az Efforce jelentette be. Woz 1976-ban a szülei garázsában hívta életre az Apple-t, az Efforce pedig már a második blokkláncos kezdeményezése.

Woz 2018 októberében alapította meg a blokklánc-alapú EQUI Global-t, egy kockázati tőkealapot, amely a befektetői szektort tervezi kicsit felrázni.

Az Efforce, mint vállalkozás „az első blokkláncos energiahatékonysági platformként” definiálja magát, a célkitűzésük pedig az, hogy megoldásokat találjanak az energiafogyasztás csökkentésére, de a megszokott emberi társadalmi-szociális berendezkedés megváltoztatása nélkül.

A WOZX tokeneket a platformon az együttműködés során lehet majd használni, különböző projektek kapcsán, a bevétel pedig a megtakarított költségekből származik majd.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Wozniak mellett Jacopo Visetti és Jacopo Vanetti a másik két alapító az Efforce hierarchiájában, mint projektvezető, és technológiai vezető.

Magát a céget Máltán hozták létre, még 2019-ben, amely ország széles körben ismert a kriptobarát hozzáállásáról.

December 4-én Visetti nyilatkozott arról, hogy az Efforce hogyan tud segíteni az energiahatékonysági piac demokratizálásában, és hogyan tudja a befektetőket összehozni a finanszírozást kereső vállalkozásokkal.

„Az energiahatékonyság jelenti az utat a fenntartható jövőbe. Ez az út segíthet a klímaváltozás kivédéséhez, és a szénkibocsátás csökkenésében. Ráadásul pénzt is tudunk keresni közben.”

Olvastad már? 400 milliós kötvénykibocsátást tervez a MicroStrategy, a bevételt BTC-re költenék

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂