A diverzifikálás fontosságára int Ray Dalio

-

A milliárdos az elkövetkező eszközinflációkra figyelmeztet, miközben a bitcoint és az aranyat javasolja.

A bitcoin védelmet nyújthat a „pénz elértéktelenedésével” szemben” – állítja Ray Dalio, újonnan bullish befektető.

Egy december 8-i Reddit kérdezz-felelekben Dalio – aki a múlt hónapban felhagyott Bitcoint illető szkepticizmusával – azt mondta, hogy a kriptopénz felválthatja az aranyat mint befektetés.

Dalio: A bitcoin „diverzifikálóbb lehet az aranynál”

„Úgy vélem, hogy a bitcoin (és néhány más digitális valuta) az elmúlt tíz év során sikeresen vált egy érdekes, aranyhoz hasonló eszközalternatívává, amely hasonlóságokat és eltéréseket is mutat az arannyal és más, korlátozott számban elérhető, ingó (nem pedig ingatlan) értéktárolókkal szemben” – írta.

„Így tehát diverzifikálóbb lehet az aranynál és más hozzá hasonló értéktárolónál.”
Dalio elárulta véleményét a globális gazdaság több aspektusáról is, beleértve az Egyesült Államok jelenlegi pozícióját, valamint Kínát és annak digitális fiat valutáját.
Folytatásképpen azzal érvelt, hogy a pénznyomtatás csak tovább gyorsíthatja az eszközinflációt, amely azt sugallja, hogy mindössze készpénzben tárolni vagyonunkat veszteségekhez vezet.

„Pénzben és hitelekben úszunk, ami csak tovább növeli a legtöbb eszköz árát, és oly módon történik a vagyonelosztás, amelyre egy általunk eddig normálisnak hitt rendszer képtelen, és amely veszélyt jelent a pénzünkre és a hitelre nézve is” – figyelmeztetett.

„Ez az áradás valószínűleg nem fog apadni, így ezen eszközök értéke nem fog csökkenni, ha a pénz amortizálódó értékében fogjuk azt mérni. Fontos, hogy jól diverzifikáljunk a valuták, országok és persze eszközosztályok tekintetében.”

Egy bika forgatókönyv

Nézőpontja feltűnően hasonlít más Bitcoin-szószólókéhoz, például Michael Saylor, MicroStrategy-vezérigazgatójához, akinek vezetése alatt a vállalat BTC-készlete már az egymilliárd dollárhoz közelít.
Saylor egy, a The Bitcoin Standard c. könyv szerzőjével, Saifedean Ammoussal készült szeptemberi interjúban hangsúlyozta, hogy az eszközinfláció messze meghaladta a készpénzét, és hogy ezek nagy készpénzálományok inkább egy „olvadó jégtömbhöz” hasonlítanak.
Dalio éppen ezért egyre távolabb és távolabb kerül Bitcoin-szkeptikus pozíciójától, mióta elismerte, hogy „lehet, hogy tévedett” a természetével kapcsolatban. Ennek ellenére többé már nem támogatja a „teljes Bitcoin” portfóliót.
„A legfontosabb dolog, hogy ezek a típusú eszközök (ingó, korlátozott készletű értéktárolók), beleértve a részvényeket is, jelen legyenek egy portfólióban, és hogy diverzifikáljunk közöttük. Nem elég ember csinálja így” – érvelt.

Az arannyal kapcsolatban Dalio még átláthatatlanabbnak bizonyult. A nemesfém és a bitcoin közötti választás a jegybankok viselkedésétől függhet.

„Ami az aranyhoz viszonyított bitcoint illeti, előszeretettel rendelkezem olyan dolgokkal, amiket a jegybankok is tárolni és váltani akarnak, amiben ők is ügyleteket folytatnak” – összegzett.

Olvastad már? Már az Ethereum készletének 1%-át zárolták az Ethereum 2.0 láncán

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: World Economic Forum

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!