Egy professzor szerint az Ethereum 5-10 év múlva „felfalhatja” a Wall Streetet

-

Aaron Wright, a Cardozo Jogi Egyetem professzora úgy hiszi, hogy az Ethereum az elkövetkezendő 10 év során felfalhatja a Wall Streetet.

A professzor három fő érvet lát amellett, hogy az Ethereum miért veheti fel a versenyt a hagyományos pénzügyi szektorral. Ezek a decentralizált autonóm szervezetek (DAO), a nem-helyettesíthető tokenek (NFT) és a személyes tokenek.

Mitől indulhat be az Ethereum növekedése

A decentralizált pénzügyek nagyon gyors növekedést mutatnak a kriptoszektorban. Már több mint 1,49 milliárd dollárt zároltak a különböző defiprotokollokban és a különböző projektek összértéke már a 18,8 milliárd dollárt is elérte.
Azonban az Ethereum még a defin is túlszárnyalhat. Wright elmondta, hogy a DAO, NFT és személyes tokenek nagyot dobhatnak az Ethereumon:

„Nem a defi kezdi el felfalni a Wall Streetet, hanem az Ethereum. Az elkövetkezendő tíz év során felfalhatja: a Szilícium-völgyet a DAO, a játék/művészi szektort az NFT, végül pedig a közösségi oldalakat a személyes tokenek.”

A DAO-k különösen értékesek lehetnek, mivel különböző célokra lehet őket használni:
A DAO lényegében egy olyan szervezet, melyet decentralizált módon lehet futtatni. A DAO tagjai döntésekre szavazhatnak, így a közösség irányíthatja a szervezetet.
DAO lehet egy pénzügyi alap, projekt vagy közösség. Általában van mögötte egy token, amely a kormányzásért felel, a tulajdonosok ezzel szavazhatnak.
A DAO egyik felhasználási területe lehet különböző kockázati tőkealapok. Egy DAO-alapú vagyonalapnál a token tulajdonosai dönthetnek az alap felhasználásáról.
Ha ezek elterjednek a pénzügyi és nem pénzügyi szektorban, akkor az Ethereum nagyon széles körben terjedne el.

Az ETH2 csak még jobban felerősítheti ezt

A múltban gyakran az Ethereum útjában állt a skálázódás kérdése.
Azonban az ETH2 megjelenésével a hálózat hamarosan másodpercenként több ezer tranzakciót is képes lesz feldolgozni.
A láncaktivitás alapján egyre többen utalják be kamatoztatni kívánt ethereumkészletüket, amellyel egyre stabilabbá válik az ETH2.


Közepes-hosszú távon az ETH2 erős alapot adhat a decentralizált alkalmazások számára, így az Ethereum széles körben elterjedhet, ha a blokklánc bírni fogja a fokozott keresletet.
Ez különösen fontos lesz, ha hirtelen megugrik az Ethereum és az ETH felhasználása és valósággá válhat a tömeges elterjedés.

Olvastad már? A név változott, az értékek maradtak – Olaf Scholz a Facebook Diemről

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!