A közösségimédia-óriás újra visszatért a szabályozók jóváhagyásának reményében.

A globális szabályozóknak támogatniuk kellene a Facebook által fedezett Diem kriptopénzprojekt 2021-es elindulását – mondta el a Facebook Financial egyik vezetője.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

David Marcus, a Facebook Financial – vagyis az F2 – igazgatója azt mondta, hogy mind a Diem kriptovalutának, mind pedig az annak tárolására szolgáló Novi kriptotárcának még jövő évben el kell indulnia.

A 2020. november 8-án megrendezett Szingapúri Fintech Fesztiválon kijelentette, hogy a szabályozóknak végre lehetővé kellene tenniük a Facebook számára, hogy folytathassa munkálatait a kriptopénzt illetően:

„Nem gondolom azt, hogy csak pillanatnyi bizalmat kérnénk. […] Úgy gondolom, hogy mindaz, amit csináltunk – és ami mindenféle komplikációkat szült víziónk végrehajtásában – véleményem szerint mindez jó ok arra, hogy a kételyek ellenére megkapjuk az engedélyeket, szándékaink és annak tekintetében, amit itt tenni tervezünk.”

Marcus elmondta, hogy a Facebook most a szabályozói engedélyekre vár, hogy stabilcoint és azzal kapcsolatos tárcát működtethessen.

Marcus megjegyzései a Diem stabilcoin rég várt elindulását illetően röviddel azt követően érkeztek, hogy a Libra Associationt Diem Associationre nevezték át az idei év december 1-én, annak érdekében, hogy felrázzák egy kicsit a korábban Libra néven ismert kriptoprojekt vegyes fogadtatását.

Kövesd automatikusan a legsikeresebb kereskedőket, és hozd ki a legtöbbet befektetésedből – regisztrálj a PrimeXBT-re promóciós linkünkön keresztül!

Ennek ellenére az átnevezés nem hatott meg mindenkit. December 7-én Olaf Scholz német pénzügyminiszter kritizálta a Diem projektet, és azt „báránybőrbe bújt farkas”-nak nevezte, rámutatva arra, hogy a névváltoztatással a fundamentumok nem változnak.

A Facebooknak ezenfelül egy jogi eljárással is szembe kell néznie, mert mint később kiderült, létezik egy kis európai cég, amelyet szintén így hívnak.

Olvastad már? Egy ikerpár egyik tagja bitcoinba fektetett, a másik pedig irigykedik

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂