A név változott, az értékek maradtak – Olaf Scholz a Facebook Diemről

-

A közösségimédia-óriás újra visszatért a szabályozók jóváhagyásának reményében.

A globális szabályozóknak támogatniuk kellene a Facebook által fedezett Diem kriptopénzprojekt 2021-es elindulását – mondta el a Facebook Financial egyik vezetője.

David Marcus, a Facebook Financial – vagyis az F2 – igazgatója azt mondta, hogy mind a Diem kriptovalutának, mind pedig az annak tárolására szolgáló Novi kriptotárcának még jövő évben el kell indulnia.

A 2020. november 8-án megrendezett Szingapúri Fintech Fesztiválon kijelentette, hogy a szabályozóknak végre lehetővé kellene tenniük a Facebook számára, hogy folytathassa munkálatait a kriptopénzt illetően:

„Nem gondolom azt, hogy csak pillanatnyi bizalmat kérnénk. […] Úgy gondolom, hogy mindaz, amit csináltunk – és ami mindenféle komplikációkat szült víziónk végrehajtásában – véleményem szerint mindez jó ok arra, hogy a kételyek ellenére megkapjuk az engedélyeket, szándékaink és annak tekintetében, amit itt tenni tervezünk.”

Marcus elmondta, hogy a Facebook most a szabályozói engedélyekre vár, hogy stabilcoint és azzal kapcsolatos tárcát működtethessen.

Marcus megjegyzései a Diem stabilcoin rég várt elindulását illetően röviddel azt követően érkeztek, hogy a Libra Associationt Diem Associationre nevezték át az idei év december 1-én, annak érdekében, hogy felrázzák egy kicsit a korábban Libra néven ismert kriptoprojekt vegyes fogadtatását.

Ennek ellenére az átnevezés nem hatott meg mindenkit. December 7-én Olaf Scholz német pénzügyminiszter kritizálta a Diem projektet, és azt „báránybőrbe bújt farkas”-nak nevezte, rámutatva arra, hogy a névváltoztatással a fundamentumok nem változnak.

A Facebooknak ezenfelül egy jogi eljárással is szembe kell néznie, mert mint később kiderült, létezik egy kis európai cég, amelyet szintén így hívnak.

Olvastad már? Egy ikerpár egyik tagja bitcoinba fektetett, a másik pedig irigykedik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!