400 milliós kötvénykibocsátást tervez a MicroStrategy, a bevételt BTC-re költenék

-

A kriptós hírekben újabban többször feltűnő MicroStrategy még tovább növelné a bitcoin-készletét. Értékpapírt bocsát ki, hogy újabb 400 millió dollárnyi kriptopénzt szerezhessen be.
A világ legnagyobb üzletfejlesztési részvénytársaságának számító cég egyértelműen kijelentette, hogy kifejezetten a bitcoin-vásárlás céljára bocsátaná ki a kötvényeket, csak ezért kell neki a pénz.

A tervezett 400 millió dollárt úgynevezett „convertible notes” kibocsátásával tervezik megszerezni.
Ez a fajta vállalati kötvény meghatározott lejáratú, a futamidő alatt kamatot fizet, és lejáratkor akár az adott cég részvényévé is átkonvertálható.

„A MicroStrategy elhatározta, hogy a kötvényekből származó bevételt teljes egészében BTC vásárlására fordítja. A jelenlegi piaci árfolyamok esetén ez a 400 millió dollár 20833 bitcoint jelentene, így a cég összes BTC-készlete elérné a 62 ezer darabot.”

A 2025 decemberi lejáratig félévente fizetne kamatot a cég a papírokra. Emellett 2023 december 20-ig fenntartják a jogot, hogy készpénzre visszaváltsák a kötvényeket.
Emellett a bevezető listázás után még 13 napig dönthetnek úgy, hogy újabb 60 millió dollár értékben megnövelik a kibocsátást.
A kötvények az USA vonatkozó értékpapír-törvényének megfelelően lesznek kibocsátva, és a kvalifikált intézményi befektetők számára lesznek elérhetők.
A VanEck befektetőcég vezetője, Gurbács Gábor egy tweetben reagált a bejelentésre, és arra utalt, hogy ez a fajta kibocsátás igazából nem is a részvénytársaságokra jellemző, hanem inkább a digitális eszközökkel foglalkozó befektetési alapokra.


A MicroStrategy augusztusban dobott egy közmondásos sziklát a tóba, mikor bejelentette, hogy 250 millió dollár értékben vásárolt bitcoint, hogy abban tartsa a tartalék pénzét.

A rákövetkező hónapban pedig ezt egy újabb, 175 milliós tétellel fejelték meg. Mindkét alaklommal a Coinbase OTC platformját használták.
Alig pár napja pedig az ügyvezetőjük ismét úgy nyilatkozott, hogy újabb 50 milliót költöttek bitcoinra, így a készletük már 40800 fölött van.
Jelen pillanatban ez a bitcoin egyenleg nagyjából 784 millió dollárt ér, és ha a befektetett 475 milliós költséget nézzük, a cég mostanra 65%-os profitot ért el.

Olvastad már? A Circle vezetője szerint Biden elnöksége jót fog tenni a kriptoiparnak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!