A Circle vezetője szerint Biden elnöksége jót fog tenni a kriptoiparnak

-

Jeremy Allaire szerint a politika részvétele az iparágban a lehető legjobb dolog lesz, ami történhet.
Mivel Joe Biden várhatóan középutas kormányzást fog folytatni, az USA-beli kriptoszféra prominens képviselője optimista, nézetei szerint az iparág növekedni fog.

A Circle ügyvezetője a CNBC csatorna Squawk Box című műsorában vendégeskedett. Elmondása alapján a Biden-éra során olyan infrastruktúra-fejlesztések várhatók, amelyek a kriptót is előre fogják vinni.

„Szerintem mindenképpen támogatóak lesznek a kriptóval szemben, hiszen ez egy szerkezeti változás a jelenlegi rendszerben. Akkora dolog, mint az internet elterjedése is volt, és most komolyan kell venni, hogy haladjunk a korral, különben Amerika veszít a versenyképességéből.”

Mindenesetre az biztos, hogy a mérsékelt politizálás jót tesz a kriptónak is.
Ráadásul Allaire szerint ez oldalfüggetlen:

„Mindenhol találsz olyanokat, akik szerint ez konstruktív dolog. Jobb és bal oldalon is, egyaránt.” Twitteren is hasonlóan fogalmazott amúgy, „a szélsőbal a magánszférát félti a nagy techcégektől, és ide sorolja a kriptót is, a szélsőjob nemzetbiztonsági kockázatot lát a bitcoinban, de a libertariánusok és a mérsékeltek látják, hogy valójában micsoda gazdasági lehetőségeket rejt”.


Ennek kapcsán a műsorban az is szóba került, hogy a szélsőbal valamiért túl nagy nyilvánosságot kap mostanában, és ők felemelték a szavukat az újfajta pénzügyi megoldások ellen, főleg a stablecoinok esetében.

„Nagyon szélsőségesnek kell lenni ahhoz, hogy azt mondd, a kevesebb fiskális lehetőséggel bíró egyéneket még ez a technológia is fenyegeti. Valójában ennek az ellenkezője igaz, a blokklánc, és főleg a stablecoinok sosem látott mértékben tárják ki a kapukat a tömegek előtt. Olyan egyszerű hozzáférést biztosítanak a pénzvilághoz, amelyet a bankrendszerünk meg sem tud közelíteni.”

Ez a témakör valószínűleg a múlt héten napvilágot látott törvénytervezet miatt került szóba, amely a stablecoinok szektorát forgatná fel alaposan.
Ez alapján a stablecoinok kibocsátóinak, köztük természetesen a Circle-nek is, a saját USDC, dollár alapú stablecoinjával, ugyanolyan regisztrációs folyamaton kellene végigmenni, mint bármely hagyományos kereskedelmi banknak.

Felmerült, hogy ez a tiltás lehet, hogy a FED saját digitális valutáját próbálná helyzetbe hozni, Allaire szerint viszont ez valószínűtlen, a magáncégek egyszerűen annyival előrébb járnak már, hogy egy ilyen intézkedés nem járna lényegi versenyelőnyel.

Olvastad már? Egy ikerpár egyik tagja bitcoinba fektetett, a másik pedig irigykedik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!