A Circle vezetője szerint Biden elnöksége jót fog tenni a kriptoiparnak

-

Jeremy Allaire szerint a politika részvétele az iparágban a lehető legjobb dolog lesz, ami történhet.
Mivel Joe Biden várhatóan középutas kormányzást fog folytatni, az USA-beli kriptoszféra prominens képviselője optimista, nézetei szerint az iparág növekedni fog.

A Circle ügyvezetője a CNBC csatorna Squawk Box című műsorában vendégeskedett. Elmondása alapján a Biden-éra során olyan infrastruktúra-fejlesztések várhatók, amelyek a kriptót is előre fogják vinni.

„Szerintem mindenképpen támogatóak lesznek a kriptóval szemben, hiszen ez egy szerkezeti változás a jelenlegi rendszerben. Akkora dolog, mint az internet elterjedése is volt, és most komolyan kell venni, hogy haladjunk a korral, különben Amerika veszít a versenyképességéből.”

Mindenesetre az biztos, hogy a mérsékelt politizálás jót tesz a kriptónak is.
Ráadásul Allaire szerint ez oldalfüggetlen:

„Mindenhol találsz olyanokat, akik szerint ez konstruktív dolog. Jobb és bal oldalon is, egyaránt.” Twitteren is hasonlóan fogalmazott amúgy, „a szélsőbal a magánszférát félti a nagy techcégektől, és ide sorolja a kriptót is, a szélsőjob nemzetbiztonsági kockázatot lát a bitcoinban, de a libertariánusok és a mérsékeltek látják, hogy valójában micsoda gazdasági lehetőségeket rejt”.


Ennek kapcsán a műsorban az is szóba került, hogy a szélsőbal valamiért túl nagy nyilvánosságot kap mostanában, és ők felemelték a szavukat az újfajta pénzügyi megoldások ellen, főleg a stablecoinok esetében.

„Nagyon szélsőségesnek kell lenni ahhoz, hogy azt mondd, a kevesebb fiskális lehetőséggel bíró egyéneket még ez a technológia is fenyegeti. Valójában ennek az ellenkezője igaz, a blokklánc, és főleg a stablecoinok sosem látott mértékben tárják ki a kapukat a tömegek előtt. Olyan egyszerű hozzáférést biztosítanak a pénzvilághoz, amelyet a bankrendszerünk meg sem tud közelíteni.”

Ez a témakör valószínűleg a múlt héten napvilágot látott törvénytervezet miatt került szóba, amely a stablecoinok szektorát forgatná fel alaposan.
Ez alapján a stablecoinok kibocsátóinak, köztük természetesen a Circle-nek is, a saját USDC, dollár alapú stablecoinjával, ugyanolyan regisztrációs folyamaton kellene végigmenni, mint bármely hagyományos kereskedelmi banknak.

Felmerült, hogy ez a tiltás lehet, hogy a FED saját digitális valutáját próbálná helyzetbe hozni, Allaire szerint viszont ez valószínűtlen, a magáncégek egyszerűen annyival előrébb járnak már, hogy egy ilyen intézkedés nem járna lényegi versenyelőnyel.

Olvastad már? Egy ikerpár egyik tagja bitcoinba fektetett, a másik pedig irigykedik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!