Már az Ethereum készletének 1%-át zárolták az Ethereum 2.0 láncán

-

Egy héttel indulása után az Ethereum teljes forgalomban lévő készletének 1%-át zárolták az új hálózaton.
Hétfőn több mint 3215-en utaltak be mintegy 1,15 millió ETH tokent a proof of stake mechanizmusra, melynek értéke több mint 683 millió dollár.

Mi az az Ethereum?

Az Ethereum 2.0-s verziójával a kriptopénz átáll a bányászásról egy kamatozásalapú konszenzusra, ahol a felhasználók kamatokért cserébe zárolhatják tokenjeiket.
Az Ethereum jelenleg a második legnagyobb blokklánca összérték alapján, és számos alkalmazás fut hálózatán. A legújabb frissítésekkel az Ethereum további felhasználási területeket és módszereket tenne lehetővé.
Ezzel a hálózat gyorsabb, skálázhatóbb és olcsóbb lesz, így a közösség nagyobb növekedésre és idővel az intézményi befektetők belépésére számít.
Az új lánc indulásához 524.000 ETH-ra volt szükség, a jelenlegi 1.15 millió ehhez képest 219%-os többletet jelent. Már több mint 26.000 független utalás történt a beutalási szerződésre.
A jelenlegi számok ellenére lassan indult az ETH 2.0. A hatalmas érdeklődés ellenére az elején csupán 50.000 ETH érkezett a szerződésre, azonban ez beindult miután véget értek a likviditási programok az olyan tőzsdéken, mint a Uniswap.
Ahogy a lenti képen is látszik november 19-én ért véget a Uniswap likviditási programja, majd november 20-án 41.000 ETH-t utaltak az ETH 2.0 számlájára, november 21-én pedig további 88.000 ETH érkezett.

Azonban november 24-én egyetlen nap alatt 244.000 ETH-t utaltak rá, annak ellenére, hogy a beutalók száma nem ugrott meg jelentősen.
November 24-én 3700 egyedi cím végzett utalást, egy nappal korábban pedig még 4800 egyedi címről utaltak (igaz, kisebb összegeket).
Mindeközben az Ethereum továbbra is készül a következő fázisokra. Ezek a 0., 0.5 – light kliens, 1 – sharding, 1.5 – merger és végül a 2.0 – Enshrined VM fejlesztések lesznek.

Olvastad már? Egy ikerpár egyik tagja bitcoinba fektetett, a másik pedig irigykedik

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!