Egy ikerpár egyik tagja bitcoinba fektetett, a másik pedig irigykedik

-

Sok tagja van a kriptoközösségnek, akik már régebben találkoztak a bitcoinnal, de valamiért nem fektettek be, amikor 1000, 100, vagy akár csak egy dollár volt az árfolyam, és ezen azóta is bánkódnak.
A Redditen viszont egy felhasználó megosztotta, hogy az ő helyzete még ennél is rosszabb, mivel az ikertestvérével egyszerre fektettek be, de ő ezüstbe, míg a testvére bitcoinba.

„Csak a bitcoinja százszor többet ér, mint az én összes vagyonom.”

Az „A butább iker” néven regisztrált felhasználó elmondta, 2013-ban fejenként 100 ezer dollárt örököltek, de igencsak különböző módon kezelték ezt a pénzt.

„Én az ezüstre szavaztam, mivel úgy gondoltam, hogy sokkal jobban teljesíthet, mint a részvények vagy a kötvények. Ő viszont pont előtte olvasott a bitcoinról, és úgy gondolta, hogy a megtérülés még jobb lehet. Én spekulációnak gondoltam, és pénzkidobásként értékeltem a vásárlást, nagyon meg akartam győzni, hogy ne tegye.”

A győzködés ellenére viszont a testvér a pénz felét, nagyjából 50 ezer dollárt bitcoinba fektette, és abban az időben az árfolyam 100 dollár volt (2013 október végéig nem ment 200 dollár fölé az ár), szóval nagyjából 500 BTC-t vásárolt.

Mivel a bitcoin most már a 2017-es rekordár közelében van, ez a mennyiség körülbelül 9,6 millió dollárt ér.
Ez a majdnem 10 milliós vagyon eltörpíti a butább iker ezüstkészletének az értékét, amely a 30000 dolláros beszerzési árról azóta 26000 dollárig esett.
2013 elején az ezüst unciája 30 dollárért cserélt gazdát, ez az összeg ma 24 dollár.

„A bitcoinon elért nyeresége több, mint a százszorosa az én teljes vagyonomnak. Pedig nagyon erőteljesen érveltem, hogy ne bitcoinba fektessen.”

A történetet persze nem lehet megerősíteni, mivel nincs független forrás. Ettől függetlenül az elszalasztott lehetőség, mint témakör rendszeresen előkerül a kriptósok között, főleg ilyenkor, mikor rekordmagasságokban tartózkodik az ár.
A Redditen is pontosan ugyanígy történt, számos hozzászólás született a poszthoz.
„Minden egyes nap találkozunk olyan befektetési lehetőséggel, amelyből meggazdagodhatnánk. De kihagyjuk.”
„Sose tegyél fel minden egy lapra. Miért kellene választanod a bitcoin és az ezüst között? Mindkettőbe tehetsz pénzt.”

A kriptoiparban jól ismert Winklevoss-ikrek vagyona egyformán gyarapszik, de ez a butább iker elmondta, bizony „nem tud szabadulni a gondolattól, hogy miért is nem választotta ugyanazt az utat, mint a testvére, és nem tudja, hogy valaha túl tud-e lépni majd ezen”.
Válaszul erre egy örökzöld Roosevelt-idézetet kapott, amely széles körben ismert:

„A hasonlítgatás lopja el az örömöt.”

Olvastad már? Willy Woo szerint 2021-ben 300.000 dollárt fog érni a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!