24 millió dolláros Monero-vagyona van egy 19 éves ukrán politikusnak

-

Kriptopénzekbe fektetnek az ukrán kormánytisztviselők.

Egy frissen megválasztott hivatalnok vagyonnyilatkozatából az derül ki, hogy jelentős monerovagyonnal rendelkezik.

A 19 éves Rosztyiszlav Szolod, Kramatorszk regionális igazgatója lett, Natalja Korolevszka és Jurij Szolod ukrán politikusok fia több mint 185.000 XMR birtokosa, melynek értéke jelenleg nagyjából 24,5 millió dollár.
A december 2-án benyújott nyilatkozata szerint 2015 márciusában tett szert a vagyonra, tehát 14 évesen.
A Monero árfolyama ekkor 0,5 dollár körül volt, vagyis 90.000 dollárért vehette meg jelenlegi vagyonát. A vagyonnyilatkozat alapján ez nagyjából 1,6 millió ukrán hrivnyába (akkor árfolyamon mintegy 65.000 dollárba) került a családnak. A vagyonnyilatkozat alapján Szolod tulajdonként tartja számon a monerót.
2020 márciusában az Ukrán Korrupcióellenes hivatal kiadott egy közleményt, melyben leírták, hogyan kell a tisztviselőknek elszámolniuk kriptovagyonukkal.
El kell mondaniuk a birtokolt eszközök nevét, a vásárlás dátumát, valamint a beszámoló napján a kriptovaluták összértékét.
Azonban Michael Chobanian, egy híres ukrán kriptorajongó szerint ezeket az előírásokat nem tartják be:

„Jelenleg nem jár büntetés azért, ha valaki nem helyes információkat szolgáltat, tehát bármit leírhatnak. Egyetlen kormányszerv sem ellenőrzi az adatok hitelességét.”

Chobanian szerint egyesek akár arra is használhatják a vagyonnyilatkozatot, hogy kriptopénzekkel rejtsék el illegális vagyonukat.

Akár azt is mondhatod, hogy van „100 millió bitcoinod, mivel senki nem érti, hogy ez mi és nem fogják leellenőrizni sem.”

Olvastad már? Egy professzor szerint az Ethereum 5-10 év múlva „felfalhatja” a Wall Streetet

Forrás: cointelegraph.com
 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!