Újabb kriptoszabályozásokról érkeznek hírek Franciaországból

-

A francia pénzügyhatóságok megerősítik az ország kriptoszabályozásait, hogy így előzzék meg az olyan illegális tevékenységeket, mint a pénzmosást és terrorizmusfinanszírozást.

December 9-én több francia minisztérium közösen adott ki egy rendeletet, amelynek célja, hogy az anonim kriptofiókok letiltásával előzzék meg az anonim digitáliseszköz-tranzakciókat.

Az új szabályozói törekvés mögött Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter, Sébastien Lecornu tengerentúli területekért felelős miniszter és Olives Dussopt „junior” gazdasági miniszter tisztviselők állnak.
A rendeletet a francia PACTE-törvény 203-as cikkelye értelmében adták ki, amely az üzleti növekedését és átalakulásait szolgáló cselekvési terv.
A dokumentumban a miniszterek elismerték, hogy digitális eszközök vagy kriptopénzek „jelentős lehetőségeket” jelentenek a gazdaság számára, megjegyezve, hogy a francia kormány teljes mértékben tisztában van azok fontosságával.
Az ígéretes lehetőségek ellenére a kriptók szintén jelentős kockázatokat rejthetnek magukban az illegális pénzügyi tevékenységek tekintetében – jegyezték meg a hatóságok.
A miniszterek különösen hivatkoztak a 2020 szeptemberében zajlott letartóztatási ügyekre, amelyek során egy terroristákat digitális eszközökkel finanszírozó pénzügyi hálózatot sikerült feltárniuk a nyomozóknak.
A nagy globális hatóságok és szervezetek – köztük a Pénzügyi Akciócsoport, a G7 és G20 országok – mind arra sürgetnek, hogy határozottabban kell fellépni a kriptopénzekkel lebonyolított illegális tevékenységekkel szemben:

„A kormány a biztonság és vonzóerő lehető legjobb feltételei mellett szeretné támogatni a kriptoeszközök fejlesztését” – jegyezték meg a miniszterek.

A francia kormány most új szabályozói irányelveket szeretne bevezetni annak érdekében, hogy új, digitális személyazonosítási eszközöket implementálhassanak a kriptotranzakciókat lefolytatók és a virtuális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatók számára.

„Ez a kérés, amely az ökoszisztéma szereplőitől érkezik, lehetővé teszi majd, hogy harcolhassunk az anonim digitáliseszköz-tranzakciók ellen, miközben felhasználják a felhasználóazonosítást” – olvasható a dokumentumban.

A francia hatóságok igencsak hangosak mostanában a pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos illegális tevékenységeket illetően.

2020 októberében Le Maire francia pénzügyminiszter kritizálta a kriptopénzeket, amiért azok további eszközökkel szolgálnak az illegális tevékenységek, mint például drog- és fegyvervásárlások, valamint a pénzmosás megkönnyítésére.

Olvastad már? Egy professzor szerint az Ethereum 5-10 év múlva „felfalhatja” a Wall Streetet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!