A JP Morgan szerint a bitcoin növekedése még az aranyra is fenyegetést jelenthet

-

A BTC számottevő mértékben erősödött az elmúlt hónapok során. Az arany ebben az időszakban a nyáron elért 2050 dolláros rekordárról 10%-ot esett vissza, és jelenleg az 1800 USD körüli régióban tartózkodik.
Ezzel szemben a bitcoin az eddigi rekordját karnyújtásnyira megközelítette, és az áttörés egyelőre nem sikerült, a támaszok erősen tartanak.

A JP Morgan arra jutott, hogy a BTC vélhetően folytatni fogja a hegymenetet, így mint befektetési lehetőség, komoly veszélyt jelenthet az aranyra is.
Az elképzelés alapján a befektetők kiszállnak az aranyból, áresést okozva, hogy beszálljanak a bitcoin felívelő trendjébe.

Arany vagy bitcoin

A Bloomberg jelentése alapján a bank elemzői elmondták, jelentős beáramlás tapasztalható a BTC piacára, miközben ezzel párhuzamosan az aranyból kifelé jön a tőke.
A Grayscale bitcoin alapja például heti szinten több tízmillió dollárnyi befektetést kap, más alapok pedig, a központi bankokhoz hasonlóan, bizonyíthatóan adnak el az aranyukból.
A JP Morgan elemzői szerint az arany esetében ez a trend biztosan folytatódhat, de a bitcoin intézményi elfogadása egyelőre még kétesélyes, hiszen nincs elég jó szabályozás, infrastruktúra sem.

„Az intézményi befektetők részéről az adopció még éppen, hogy csak elkezdődött. Az arany viszont jól ismert, hagyományos eszköz.”

Hogy a számokat is lássuk, a szakértők úgy vélik, nagyjából a családi vagyonalapok 0,18%-a lehet bitcoinban, vagy egyéb kriptoeszközben.
Az arany ezzel szemben 3,3%-os részesedéssel bír. Ha az intézmények is úgy döntenek, hogy a BTC a jobb értéktároló, akkor az arany sok milliárd dollárt veszthet a kapitalizációjából, és ezt a bitcoin fogja megkapni.

Wall Street: a BTC az arany alternatívája

Egyre nagyobb számú intézményi befektető ismeri fel, hogy a bitcoin az arany életképes alternatívájának számít.
A JP Morgan elemzését ennek a fényében érdemes kezelni. Ray Dalio például, aki a világ egyik legnagyobb befektetési alapjának, a Bridgewater Associates-nek a befektetési vezetője, nyilvánosan is kiállt a BTC mellett.

„Az arany és a többi értéktároló eszköz mellett a bitcoin tovább növelheti a diverzifikációt. Fontos, hogy egy portfólióban ilyen eszközök is legyenek, amelyek limitált készletűek, mobilizálhatók, és vagyontárolásra is jók, diverzifikáltan. Mégis túl kevesen tartják.”

Mások ennél tovább mennek, és a bitcoint tartják a lehető legjobb védekező-eszköznek az infláció, és a makrogazdasági bizonytalanságok ellen
Paul Tudor Jones a befektetőinek szóló levelében a bitcoint nevezte meg, mint befutót, amely győztesen fog kikerülni a jelenlegi világgazdasági bonyodalmakból.
A vagyontárolási funkcióját pedig egyértelműen a korlátozott készletének tulajdonítja, hiszen így nincs mód arra, hogy a benne lekötött érték elinflálódjon.

Olvastad már?  Steve Wozniak tokenje megsokszorozta az értékét

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!