3 éve nem álltak ilyen magasan a bányászok eladásai

-

A bitcoinbányászok pozícióindexe hároméves csúcsot döntött meg, amely azt jelzi, hogy eladó kedvükben vannak.

Úgy tűnik, hogy ismét nagy eladásokba kezdtek a bányászok. A CryptoQuant adatai alapján a hálózat fenntartóinak tárcáit elhagyó pénzeket követő pozícióindex hároméves rekordot döntött meg.

Ez azt jelenti, hogy a bányászok rövid távon tőzsdéken kívül válnak meg bitcoinjuktól. December 10-én két nagyobb, bányászhoz köthető utalás is történt, majd az index hirtelen megdöntötte 2017-es szintjét.


Nagyjából 800 bitcoint, vagyis 14,5 millió dollárt utaltak a Binance-re. A második utalás során 11.852 bitcoint, vagyis körülbelül 215,9 millió dollárt utaltak egy ismeretlen hidegtárcára.

Rövid távon nem jó jel a bitcoin számára

A bányászok általában spot tőzsdéken vagy tőzsdén kívül végzik az eladásokat. A spot tőzsdéken történő eladás szinte azonnal eladási nyomást helyez a bitcoinra.
A tőzsdéken kívül zajló eladásoknak nincs azonnali hatása az árfolyamra, mivel közvetlenül vásárlóknak adnak el.
Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója elmondta, hogy december 10-én hatalmas mennyiségű bitcoint adtak el a bányászok.
Annak ellenére, hogy Ki továbbra is optimista a bitcoin januári árfolyama kapcsán elmondta, hogy ez rövid távon változhat:

„Egyértelmű, hogy a bányászok nagy eladásokba kezdtek. Továbbra is longolok, de ez rövid távon nem jó jel.”

Más elemzők azt kérdezték Kitől, hogy a bányászoknak lehet-e elég bitcoinjuk ahhoz, hogy rövid távon nagy esést okozzanak. Ki elmondta, hogy a bányászok kiutalásai ugyan nem különösen magasak, de jelentősen megemelkedtek az elmúlt pár naphoz képest.
Az összes kiutalás még nem ért el vészes szinteket, mindenesetre emelkedni kezdett. Emellett kiutalások száma is különösen magas a mai napon.

„Egyelőre még nem növekedett meg jelentősen tőzsdékre történő utalások száma, így kitartok a longom mellett. Remélem ezek a kiutalások mind tőzsdén kívülre mennek”

– tette hozzá.

Közepes távon nincs miért aggódni

Ahogy arról májusban a Kriptoworld is beszámolt, a Grayscale Bitcoin Alap (GBTC) gyorsabban vásárol be bitcoinból, mint ahogy a bányászok újakat állítanak elő.
Az elmúlt pár hónap során 10 milliárd dollár fölé emelkedett a GBTC vagyona. Ha kitart ez a növekedés, akkor ez legyűrheti a bányászok eladásit.
Dan Tapiero a 10T Holdings társalapítója októberben elmondta, hogy idővel készlethiánnyal szembesülhet a bitcoin.

A bányászok rövid távon kisebb visszahúzást okozhatnak, emellett a bitcoin többször sem tudta áttörni a 19.600 dolláros ellenállási szintet, így felmerülhet, hogy a bányászok pont akkor kezdtek eladásokba, amikor a befektetők amúgy is korrekcióra számítanak.
Mindemellett különböző mutatók, mint a tőzsdék alacsony bitcoinvagyona is ellensúlyozhatja az eladásokat, így lehet, hogy nem fogunk beesni 16.000 dollár alá.

Olvastad már? 24 millió dolláros Monero-vagyona van egy 19 éves ukrán politikusnak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!