Felbolydult a kriptoközösség a BlackRock-XRP pletykák hallatán

-

Az elmúlt pár napban szárnyra kapott a pletyka a közösségi médiában, hogy a világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock kilép a bitcoin-piacról, és a továbbiakban az XRP-re fókuszál.

Az egyik cikk, amelyet a legtöbben osztottak meg, az Investing.com oldalán jelent meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A dolog iróniája, hogy az oldal egyértelműen jelzi, a cikk mesterséges intelligencia segítségével lett generálva, és egy szerkesztő átnézte.

A hír hitelességét természetesen számos szakértő megkérdőjelezte a kriptoközösségben, mivel a cikk állításait semmiféle forrással sem támasztották alá, így hiteltelennek tekinthető.

Számosan így hamis hírnek, alaptalan pletykának minősítették, és felhívták rá a nagyközönség figyelmét, hogy nem érdemes bedőlni az ilyen álinformációknak.

Természetesen a BlackRock és a Ripple, az XRP mögött álló cég között van némi kapcsolat.

Robert Mitchnick, a BlackRock digitális eszközökért felelős vezetője korábban a Ripple Labs csapatában dolgozott, mint termékmarketingért és stratégiáért felelős vezető.

A BlackRock tájáról érkező híreket közelről figyelik a kriptoközösségben, mivel az óriásvállalat spot bitcoin ETF beadványa jelenleg is elbírálás alatt van a SEC-nél.

A cég mindenben meg akar felelni a szabályozói elvárásoknak, hogy beléphessenek a kriptopiacra.

Az ügyvezető, Larry Fink egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a kriptopénzek határozottan elkülönülő értékajánlattal rendelkeznek a többi eszközosztállyal összehasonlítva, és messze kiemelkednek majd a többi pénzeszköz közül a nemzetközi természetükkel.

A SEC elnöke, Gary Gensler nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a bitcoin kivételével minden más kriptopénz értékpapírnak számít.

A hatóság ráadásul aktív jogi csatározást folytat a Ripple Labs csapatával, az XRP tokenek értékesítése és forgalmazása kapcsán.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Szeptember elején arról szóltak a pletykák, hogy a BlackRock szép csendben elkezdett bitcoint vásárolni, hogy nagy készletet tudjanak felhalmozni még az ETF engedélyezése előtt.

A SEC egyelőre elhalasztotta a döntést az ETF-ek ügyében, a legtöbb elemző mégis úgy véli, hogy jövő év márciusában akár egyszerre több vállalat ETF-beadványát is elfogadhatják, zöld utat adva a befektetőknek.

Olvastad már? A LINK-tulajdonosok számíthatnak erre a lehetőségre?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!