Felbolydult a kriptoközösség a BlackRock-XRP pletykák hallatán

-

Az elmúlt pár napban szárnyra kapott a pletyka a közösségi médiában, hogy a világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock kilép a bitcoin-piacról, és a továbbiakban az XRP-re fókuszál.

Az egyik cikk, amelyet a legtöbben osztottak meg, az Investing.com oldalán jelent meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A dolog iróniája, hogy az oldal egyértelműen jelzi, a cikk mesterséges intelligencia segítségével lett generálva, és egy szerkesztő átnézte.

A hír hitelességét természetesen számos szakértő megkérdőjelezte a kriptoközösségben, mivel a cikk állításait semmiféle forrással sem támasztották alá, így hiteltelennek tekinthető.

Számosan így hamis hírnek, alaptalan pletykának minősítették, és felhívták rá a nagyközönség figyelmét, hogy nem érdemes bedőlni az ilyen álinformációknak.

Természetesen a BlackRock és a Ripple, az XRP mögött álló cég között van némi kapcsolat.

Robert Mitchnick, a BlackRock digitális eszközökért felelős vezetője korábban a Ripple Labs csapatában dolgozott, mint termékmarketingért és stratégiáért felelős vezető.

A BlackRock tájáról érkező híreket közelről figyelik a kriptoközösségben, mivel az óriásvállalat spot bitcoin ETF beadványa jelenleg is elbírálás alatt van a SEC-nél.

A cég mindenben meg akar felelni a szabályozói elvárásoknak, hogy beléphessenek a kriptopiacra.

Az ügyvezető, Larry Fink egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a kriptopénzek határozottan elkülönülő értékajánlattal rendelkeznek a többi eszközosztállyal összehasonlítva, és messze kiemelkednek majd a többi pénzeszköz közül a nemzetközi természetükkel.

A SEC elnöke, Gary Gensler nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a bitcoin kivételével minden más kriptopénz értékpapírnak számít.

A hatóság ráadásul aktív jogi csatározást folytat a Ripple Labs csapatával, az XRP tokenek értékesítése és forgalmazása kapcsán.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Szeptember elején arról szóltak a pletykák, hogy a BlackRock szép csendben elkezdett bitcoint vásárolni, hogy nagy készletet tudjanak felhalmozni még az ETF engedélyezése előtt.

A SEC egyelőre elhalasztotta a döntést az ETF-ek ügyében, a legtöbb elemző mégis úgy véli, hogy jövő év márciusában akár egyszerre több vállalat ETF-beadványát is elfogadhatják, zöld utat adva a befektetőknek.

Olvastad már? A LINK-tulajdonosok számíthatnak erre a lehetőségre?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!