Több szenátor is támogatja az új amerikai kriptós törvényjavaslatot

-

Elizabeth Warren szenátor bejelentette, hogy kilenc másik politikus is csatlakozik a kezdeményezéséhez, hogy egy új törvénnyel megakadályozza a kriptopénzek használatát a pénzmosásban, a drogkereskedelemben, és a szankciók kikerülésében.

A sajtónak eljuttatott közleményben nyolc Demokrata párti szenátor, és egy független képviselő állt ki nyilvánosan Warren kezdeményezése mellett, amely a Digital Asset Anti-Money Laundering Act projektnéven fut.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Warren elmondása alapján nagy szükség van a támogatókra ebben az ügyben, mivel ahogyan megfogalmazza, a szabályozó hatóságoknak nagyobb mozgástérre van szüksége a területen.

„A koalíciónk növekszik, ebből látható, hogy a Kongresszus végre kész lépni, és döntést hozni. A törvényjavaslatunk a legújabb tervezet, amely segítene abban, hogy a kriptopénzek illegális használata csökkenjen, és egyben szélesebb körű lehetőségeket biztosítana a szabályozó hatóságainknak, hogy fel tudjanak lépni a problémás esetekben.”

A törvényjavaslatot nem csak a politikusok, hanem számtalan más szervezet is támogatja, amelyek az állampolgárok védelmét tűzték a zászlajukra a saját bevallásuk alapján.

Köztük megtalálható a Nemzeti Fogyasztói Központ, az amerikai Sherifek Egyesülete, és a Transparency International US egyaránt.

A törvényjavaslat jelenlegi formájában idén júliusban került ismét beadásra, és ez alapján Warren be akarja tiltani a magánhasználatú tárcákat, és a banki adatkezelést újabb kivételekkel bővítené a lakossági pénzmozgás megfigyelésére.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett további pénzmosás-ellenes, és terrorfinanszírozás-ellenes intézkedéseket is hoznának, hogy ilyesmire ne lehessen digitális pénzeket használni.

Warren úgy nyilatkozott, a kriptopénzek adózása miatt a költségvetésben milliárdos nagyságrendű hiány van jelen, és ha az USA adószabályzata nem kap frissítést, akkor az adóhatóság 1,5 milliárd dolláros bevételtől is eleshet a 2024-es évben.


Olvastad már? John Bollinger potenciális lehetőséget lát egy bikás trendre kialakulására

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!