Több szenátor is támogatja az új amerikai kriptós törvényjavaslatot

-

Elizabeth Warren szenátor bejelentette, hogy kilenc másik politikus is csatlakozik a kezdeményezéséhez, hogy egy új törvénnyel megakadályozza a kriptopénzek használatát a pénzmosásban, a drogkereskedelemben, és a szankciók kikerülésében.

A sajtónak eljuttatott közleményben nyolc Demokrata párti szenátor, és egy független képviselő állt ki nyilvánosan Warren kezdeményezése mellett, amely a Digital Asset Anti-Money Laundering Act projektnéven fut.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Warren elmondása alapján nagy szükség van a támogatókra ebben az ügyben, mivel ahogyan megfogalmazza, a szabályozó hatóságoknak nagyobb mozgástérre van szüksége a területen.

„A koalíciónk növekszik, ebből látható, hogy a Kongresszus végre kész lépni, és döntést hozni. A törvényjavaslatunk a legújabb tervezet, amely segítene abban, hogy a kriptopénzek illegális használata csökkenjen, és egyben szélesebb körű lehetőségeket biztosítana a szabályozó hatóságainknak, hogy fel tudjanak lépni a problémás esetekben.”

A törvényjavaslatot nem csak a politikusok, hanem számtalan más szervezet is támogatja, amelyek az állampolgárok védelmét tűzték a zászlajukra a saját bevallásuk alapján.

Köztük megtalálható a Nemzeti Fogyasztói Központ, az amerikai Sherifek Egyesülete, és a Transparency International US egyaránt.

A törvényjavaslat jelenlegi formájában idén júliusban került ismét beadásra, és ez alapján Warren be akarja tiltani a magánhasználatú tárcákat, és a banki adatkezelést újabb kivételekkel bővítené a lakossági pénzmozgás megfigyelésére.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett további pénzmosás-ellenes, és terrorfinanszírozás-ellenes intézkedéseket is hoznának, hogy ilyesmire ne lehessen digitális pénzeket használni.

Warren úgy nyilatkozott, a kriptopénzek adózása miatt a költségvetésben milliárdos nagyságrendű hiány van jelen, és ha az USA adószabályzata nem kap frissítést, akkor az adóhatóság 1,5 milliárd dolláros bevételtől is eleshet a 2024-es évben.


Olvastad már? John Bollinger potenciális lehetőséget lát egy bikás trendre kialakulására

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!