Új fejezet a kriptorendszer szabályozásában?

-

Tajvan és El Salvador összefogott a kriptopénz-szabályozás szigorítása érdekében.

Ez a közös munka akkor jön létre, amikor Tajvan a saját kriptopénz-szabályozását igyekszik javítani, különösen olyan területeken, mint a stablecoin-kibocsátás és a kriptopénz származékos kereskedés, amelyek jelenleg mindkettőt tiltják a meglévő szabályok.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tajvani Kripto Szövetség kommunikációt kezdeményezett El Salvador kulcsfontosságú intézményeivel, köztük a Virtuális Eszközök Hivatalával, az Elnöki Hivatallal és a központi bankkal.

Céljuk a szabályozási kapacitások megerősítése és a kriptopénz-felügyeletre vonatkozó megközelítéseik összehangolása.

Globális együttműködés a kriptovaluta-felügyeleti törekvések megerősítése érdekében

Tajvanon a kriptopénzek szabályozásával kapcsolatos viták egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, a közelmúltban a Kuo Kuo-wen törvényhozó által vezetett virtuális eszközök felügyeletével kapcsolatos nyilvános meghallgatáson különféle kriptovalutákkal kapcsolatos témákban mélyedtek el.

Ezek a megbeszélések magukban foglalták a tőkeáttételes származtatott ügyletek kereskedelmének lehetséges bevezetését és egy külön pénzügyi technológiai hivatal létrehozását.

A meghallgatáson részt vettek a főbb kriptopénz-tőzsdék, a Bitfinex és a Binance  képviselői is.

A Virtuális Eszközök Hivatala várhatóan kulcsszerepet fog játszani a kriptokereskedők védelmének megerősítésében és a Tajvanon belüli digitális eszközkereskedelmi tevékenységek felügyeletében.

Emellett helyi források szerint Tajvan szeptember végéig be kívánja mutatni a virtuális eszközszolgáltatókra (VASP) vonatkozó iránymutatásokat.

A Pénzügyi Felügyeleti Bizottság (Financial Supervisory Commission, FSC) feladata lesz a digitális valuták felügyelete, a pénzmosás elleni küzdelem, valamint annak biztosítása, hogy a kriptotársaságok és tőzsdék betartsák az előírt szabályokat.

Ez a kriptoregulációval kapcsolatos álláspont figyelemre méltó változást jelent Tajvan számára, amely korábban viszonylag lazán kezelte a kriptopénzek ellenőrzését.

A hatóságok fő gondja a pénzmosás megelőzése volt, ami ahhoz vezetett, hogy 2022 szeptemberében 24 kriptopénzcéget engedélyeztek a pénzmosás elleni szabályozás alapján.

Jelentős fordulópontot jelentett azonban, amikor az FTX [FTT] válságba került, és végül csődöt jelentett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a lépés a kriptovalutákhoz való eltérő megközelítések ellenére történik világszerte, egyes nemzetek felkarolják a digitális eszközöket, míg mások óvatosak vagy korlátozó intézkedéseket fogadnak el.

Az anyaországi Kína például betiltotta a kriptopénz bányászatot és kereskedést, de Tajvan közelmúltbeli intézkedései azt jelzik, hogy elkötelezett a dinamikus kriptoszektor hatékony ellenőrzésének biztosítása mellett egy átfogó szabályozási keretrendszer révén.


Olvastad már? A LINK-tulajdonosok számíthatnak erre a lehetőségre?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!