A LINK-tulajdonosok számíthatnak erre a lehetőségre?

-

Az utóbbi időben sok Chainlink (LINK) token került át a tőzsdei pénztárcákba Ali Charts, az X (korábban Twitter) álnevű kriptoelemző szerint.

Az elemző posztja azt állította, hogy az ezekre a tőzsdékre küldött LINK értéke több mint 326 millió dollár.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jellemzően a tőzsdei beáramlások megugrása a résztvevők esetleges eladását jelenti.

A LINK most a piac kedvence

A token azonban kiállta a próbát, az elmúlt hét napban 10,37%-kal erősödött. Az elmúlt 24 órában a LINK erősen tudta tartani magát a 6,60 dolláros régióban.

Továbbá a tőzsdei beáramlás növekedése megalapozta a Chainlink szeptember 15-i hálózati aktivitásának megugrását.

A chain-en belüli aktivitás ilyen mértékű megugrása növekvő felhasználói bázisra, a token hasznosságára és az eszköz értékének potenciális emelkedésére utal.

De vajon mit gondol a piac a LINK-ről a jelenlegi pillanatnyi értékén?

Ennek a megítélésnek az értékeléséhez a súlyozott hangulat kerül a képbe.

Az alábbiakban megosztott grafikon szerint a LINK súlyozott hangulat augusztus 19. óta a pozitív zónába ugrott.

Általában ez a mérőszám akkor ugrik meg, amikor egy eszköz társadalmi volumene nagyon magas, és a legtöbb körülötte lévő üzenet pozitív.

Ezzel szemben a negatív súlyozott hangulat azt jelenti, hogy a piac nagy része el van keseredve egy eszköz árfolyamának alakulásától.

Így a LINK 0,219-es súlyozott hangulatértéke azt jelenti, hogy a piaci szereplők nagy része optimista a rövid távú árfolyammozgással kapcsolatban.

LINK
Forrás: Santiment

Ezt az optimizmust erősítette a társadalmi dominancia is, amely 0,931%-ra emelkedett.

A piacon zajló viták mércéjeként más kriptovalutákkal összehasonlítva a társadalmi dominancia emelkedése azt jelenti, hogy a LINK jelentős mértékű hype-ot kapott.

Ez egy életre szóló lehetőség?

Pillanatokkal Ali posztja után Michaël van de Poppe elemző úgy vélekedett, hogy a 6,60 dolláros LINK „életre szóló lehetőség”.

Poppe, aki a Chainlink projekt elkötelezett híve, megemlítette, hogy a 6 dolláros szint újratesztelése azt jelenti, hogy a piaci résztvevőknek esélyük van felhalmozni, mielőtt a token parabolikusan megugrik.

Talán szükséges lehet ellenőrizni, hogy Poppe véleménye mennyire érvényes az on-chain adatok segítségével.

Az egyik mérőszám, amely segíthet ennek értékelésében, a Network Value to Transaction (NVT) jel.

A Willy Woo által 2018-ban létrehozott NVT jel a 90 napos mozgóátlagot (MA) használja a napi tranzakciós volumen mellett, hogy azonosítsa, mikor számít drágának vagy olcsónak egy kriptopénz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy 150 feletti NVT jel azt jelenti, hogy az eszköz túlvásárolt és esetleg túlértékelt.

Ha viszont 45 vagy az alatti, az azt jelenti, hogy a szóban forgó eszköz túladott és nagyrészt alulértékelt. A 45 és 150 közötti értékeket tisztességes értékeknek nevezhetjük.

A cikkírás idején a Chainlink NVT-jelzése 48,82 volt, ami azt jelenti, hogy a token jelenleg tisztességes értéken van, ha még nem is alulértékelt.

Forrás: Glassnode

A fent elemzett metrikából levont következtetés tehát azt jelenti, hogy azoknak, akik a LINK-et a 6 dolláros régióban vásárolják, a jövőben lehet okuk az ünneplésre.

Ugyanakkor fennáll annak a lehetősége, hogy a token a sajtóidőszaki árfolyamról még a nagyobb emelkedés előtt visszaesik.

Olvastad már? A Bitcoin-kereskedők egyre kockázatkerülőbbek?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!