A Bitcoin-kereskedők egyre kockázatkerülőbbek?

-

Ahogy a Bitcoin (BTC) kereskedők egyre kevésbé bíznak a rövid távú pozitív árfolyammozgásban, úgy csökken tovább a coin becsült tőkeáttételi aránya a készpénzzel fedezett BTC határidős ügyleteknél.

Ez a Phi Deltalytics álnevű CryptoQuant elemző új jelentése szerint derül ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC becsült tőkeáttételi aránya a készpénzzel fedezett határidős ügyletek esetében azt követi nyomon, hogy mennyi tőkeáttételt használnak a coin készpénzzel kiegyenlített határidős ügyletek piacán.

Ezt úgy számítják ki, hogy a készpénzzel fedezett BTC Futures kontraktusok nyílt kamatának teljes dollárértékét elosztják a coin teljes piaci kapitalizációjával.

A Phi szerint a BTC határidős piacának résztvevői egyre óvatosabbak a tőkeáttétel (kölcsönzött pénz) használatával kapcsolatban, hogy kereskedjenek a coin határidős piacán.

Különösen azért, mert továbbra is jelentős ellenállásba ütközik a 30.000 dolláros árfolyam körül.

Forrás: CryptoQuant

A cikkírás idején a CoinMarketCap adatai szerint a coin 27.300 dolláron kereskedett.

Valójában a BTC április óta a 25.000 és 28.000 dollár közötti szűk ársávban tartózkodik.

Egy reménysugár?

Miközben a kereskedők csökkentették a tőkeáttételen alapuló tranzakcióikat a BTC készpénzzel fedezett kereskedéseiben, a nyílt pozíciók teljes száma a coin határidős piacain emelkedett.

A BTC nyílt kamatlába szeptember 4-én kezdett újra emelkedni, miután az augusztus 17-i tőkeáttétel-csökkentő eseményt követően kéthavi mélypontra esett.

A cikkünk megjelenésekor 11,14 milliárd dolláros értékkel azóta 10%-kal nőtt a coin Open Interest értéke. Ez a korábban a likviditási hullám miatt a piacot elhagyó kereskedők újbóli belépésére utalt.

Forrás: Coinglass

Amikor egy eszköz Open Interest értéke ilyen módon emelkedik, az a fennálló szerződések vagy pozíciók teljes számának növekedését jelzi, amelyeket még nem zárt le sem vevő, sem eladó.

Ez gyakran a megnövekedett kereskedési aktivitásra és piaci részvételre utal az újonnan létrehozott pozíciók számának emelkedésével.

Továbbá, a coin szűkös árfolyammozgásai és a közelmúltban tapasztalt ellenszél ellenére, ami miatt a kripto 26.000 dollár alatt kereskedett, a kriptopénz tőzsdéken a finanszírozási rátái jelentősen pozitívak maradtak. Ez a Coinglass adatai szerint.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Valójában az év kezdete óta az egyetlen olyan időszak, amikor a kereskedők tömegesen shortolták a BTC-t, augusztus 18-án volt, az előző nap bekövetkezett tőkemenekülés után.

A coin finanszírozási rátái az eddigi legalacsonyabb szintre, -0,017%-ra estek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogy a piac fokozatosan helyreállt, a BTC finanszírozási rátái pozitívvá váltak, és azóta is pozitívak.

Ez annak a jele, hogy a kereskedők ismét az árfolyam-rally mellett tettek fogadásokat.

Olvastad már? A Softbank több tízmilliárd dollárt fektet be az AI területén

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!