A Softbank több tízmilliárd dollárt fektet be az AI területén

-

A Softbank, a világ egyik legnagyobb befektetési konglomerátuma, hatalmas lépést készül tenni az mesterséges intelligencia (AI) világában, miután egy időre szüneteltette kriptóinvesztícióit.

A pletykák szerint a Softbank alapítója és vezérigazgatója, Masayoshi Son, több tízmilliárd dollárt kíván invesztálni az AI területébe, és ebben a törekvésében a Microsoft által támogatott OpenAI is érintett lehet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Softbank készül AI-be több milliárdot befektetni

A japán befektetési konglomerátum, a Softbank, az mesterséges intelligencia (AI) területén való részvétel lehetőségét vizsgálja – derült ki a Financial Times jelentéséből.

Két megbízható forrásra hivatkozva az információk szerint a Softbank alapítója és vezérigazgatója, Masayoshi Son „több tízmilliárd dollárt” szán az AI-hez kapcsolódó befektetésekre, és együttműködés lehetőségét is fontolóra veszi a Microsoft által támogatott Openai szereplővel.

Befektetési stratégia váltás: Softbank készül AI-re

A cég a második negyedévben 3,3 milliárd dolláros nettó veszteséget könyvelt el 2023-ban, ugyanakkor 1,1 milliárd dolláros befektetési nyereséget ért el a Softbank Vision Fundban, ami egyfajta mutatója a technológiai szektor egészségének a befektetői körökben.

Ennek és az Arm mobil chipgyártó vállalat nyilvános tőzsdei bevezetésének köszönhetően, ami részben a Softbank tulajdonában van, a cég aktívabb befektetési stratégiára váltott, miután gyakorlatilag szüneteltette tevékenységét 2022 első negyedévében.

Ebben az időszakban a Softbank pénzügyi igazgatója, Yoshimitsu Goto kijelentette, hogy a konglomerátum „óvatosan és lassan tér vissza az invesztíciós tevékenységhez”, koncentrálva az AI trendre, és csak gondosan kiválasztott lehetőségekbe fektetett.

Áttérés a kriptovalutákról az AI-re

Bár a vállalat nyilvánosságra hozta érdeklődését az AI lehetőségei iránt, azóta kriptovalutába történő befektetéseit tavaly óta felfüggesztette.

A Forbes forrásai szerint a Softbank valószínűleg kívül maradt a kriptovaluta projektekben az 2022-es utolsó két negyedévben.

A vállalat nem hajtott végre befektetéseket kriptovalutákkal kapcsolatban 2022 júniusa óta, amikor a Vision Fund 2 vezetésével 66 millió dolláros finanszírozási körben vett részt az Infstones, egy Web3 infrastruktúra szolgáltató számára.

Tavaly a Softbank 100 millió dolláros befektetését kellett leírnia a FTX-be. Idén a Softbank csak a játék-fókuszú blockchain projekt, az Oasys-szel való partnerséget hozta nyilvánosságra, és februárban jelentették be, hogy a Web3 projekt ellenőrzője lesz.

Összehasonlításképpen, a jelentések szerint a Softbank érdeklődést mutathat a Graphcore felvásárlása iránt, egy Egyesült Királyságban székelő chipgyártó iránt, amely Intelligence Processing Units (IPUs) fejlesztésére specializálódott az AI számításokhoz.

Azonban a Graphcore tagadta, hogy bármilyen vásárlási ajánlatot kapott volna a Softbanktól.

A Softbank komolyan elkötelezett az AI iránti befektetések mellett, miközben a kriptovaluták terén visszafogottabbá vált.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel a lépéssel a vállalat szélesíti befektetési portfólióját és a technológiai fejlődés élén jár a vállalati szektorban.

Az AI területén való részvétel hosszú távon előnyös lehet mind a Softbank, mind az AI fejlesztések számára, és azáltal is hozzájárulhat a technológiai innovációhoz.


Olvastad már? A stablecoinok piaca: Állóvízben történő kitartás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!