A stablecoinok piaca: Állóvízben történő kitartás

-

A stablecoinok, a kriptovaluták világában olyan szerepet töltenek be, mint egy biztos kikötő a viharos tengeren.

Az elmúlt 30 napban azonban a stablecoinok piaca meglehetősen higgadt maradt, csak enyhe ingadozásokat mutatva a 124 milliárd dolláros tartományban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az utóbbi 24 órában a világ minden táján a fiat pénznemhez és árucikkhez kötött tokenek globális kereskedelmi volumene elérte az 11,55 milliárd dollárt.

De mi a helyzet a stablecoinokkal? Mi az állóvíz titka?

Az ellenálló stablecoinok piaca a volumen stagnálása és visszavásárlások közepette

Szeptember 17-én a CoinGecko kimutatásai szerint az összes stablecoinok összértéke 123,86 milliárd dollár.

Az abszolút éllovas a Tether (USDT) nevű stablecoin, amelynek piaci tőkeértéke 83,05 milliárd dollár. Az USDT kínálata az elmúlt hónapban 0,8%-kal emelkedett.

stablecoin
Az öt legjobb stabil érme piaci értékelés alapján 2023. szeptember 17-én.

Vasárnap a USDC piaci tőkeértéke 26,16 milliárd dollár volt, és kínálata az elmúlt 30 napban 0,6%-kal nőtt.

A DAI stablecoin kínálata 1,1%-kal csökkent az elmúlt hónapban, jelenlegi értéke pedig 3,84 milliárd dollár.

A TUSD kínálata robbanásszerűen növekedett, 12,9%-kal az elmúlt hónapban, így piaci tőkéje most már 3,1 milliárd dollárnál jár.

A Binance USD (BUSD) jelentős kínálatcsökkenést tapasztalt, 23,8%-kal csökkent az ugyanazon időszak alatt, és így került a 3 milliárd dollár alatti tartományba.

A piaci tőkeérték alapján a BUSD most a piac ötödik legnagyobb stablecoin, 2,49 milliárd dollárral.

A BUSD mögött követi Tron USDD-je, amely 0,7%-kal nőtt, és elérte a 724 millió dollárt.

A FRAX, a Frax nevű stablecoin, kínálatának 16,5%-os csökkenést tapasztalt az elmúlt 30 napban, így a jelenlegi piaci tőkéje 669 millió dollár.

A Pax Dollar (USDP) 2,4%-kal csökkent az elmúlt hónapban, a piaci tőkéje pedig körülbelül 492 millió dollár körül mozog.

Az FDUSD a legjelentősebb növekedést tapasztalta, 52,7%-kal emelkedett az elmúlt 30 napban. A FDUSD piaci tőkéje ma 393 millió dollár, és a 24 órás kereskedelmi volumen körülbelül 136,72 millió dollárt tesz ki.

A Liquity USD (LUSD) kínálata az elmúlt 30 napban 1,8%-kal csökkent, jelenlegi piaci tőkéje pedig körülbelül 280 millió dollár.

Az elmúlt hónapokban a stablecoinok jelentős visszavásárlásokat és alacsonyabb kereskedelmi volumeneket tapasztaltak, hasonlóan az előző hónapokhoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg azonban a visszavásárlások (a BUSD-t kivéve) lelassultak, és a fiat pénznemhez kötött tokenek piaci értéke stabilizálódott.

A mai stablecoin kereskedelmi volumene körülbelül 11,55 milliárd dollárt tesz ki, ami a teljes kriptovaluta piac teljes kereskedelmi volumenének 54,07%-át képviseli, ami tükrözi ezt a stabilitást.

A stablecoinok piacának jelenlegi helyzete tehát meglehetősen nyugodt, a piacban a különböző stablecoinok eltérően teljesítenek.

A jövőben érdemes figyelni a piaci változásokra, mivel a stablecoinok szerepe és jelentősége a kriptovaluta világban továbbra is fontos marad.


Olvastad már? Milyen mélyre eshet a Bitcoin árfolyama?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!