Orosz tőzsdékkel dolgoznak össze az Észak-koreai hackerek

-

A Chainalysis legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az Észak-koreai hackerek egyre szívesebben használják az orosz tőzsdéket pénzmosásra.

Ezeken keresztül mozgatják meg azokat a pénzeket, amelyeket törvénytelen módon szereztek meg, így próbálják meg tisztára mosni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kim Jong-un és Vlagyimir Putyin nemrégiben tartott egy találkozót, amely során a gyanú szerint fegyvereladásról tárgyaltak.

Az ENSZ megfigyelői szerint ráadásul az Észak-koreaiak új módszerekkel próbálkoznak a kibertámadások terén, hogy pénzhez jussanak, amelyet a saját atomprogramjuk fejlesztésére fordíthatnak.

A Chainalysis végigkövetett egy tranzakciót is, amelyben a Harmony Protocol-tól ellopott 21,9 millió dollárt egy olyan orosz tőzsdére küldtek be, amely ismert arról, hogy törvénytelen pénzeket is kezel.

Az elemzők elmondták, arra is bizonyítékuk van, hogy az Észak-koreai hackerek ezt a tőzsdét, valamint más orosz platformokat is arra használnak, hogy a lopott kriptopénzeket tisztára mossák, ez a gyakorlat pedig már több éve megfigyelhető.

„A legutóbbi eset mértéke rávilágít, hogy a két ország bűnszervezetei között a kiberbűnözés területén a korábbinál is szorosabbra fonták a szálakat, jelentősen megerősödött a kapcsolatuk.”

A jelentés szerzői elmondták, hogy a világ nagyobb tőzsdéi közül a legtöbb, amelyet a hackerek korábban használtak, együttműködnek a nemzetközi szervezetekkel, így részt vesznek a szankciók alkalmazásában is.

Az orosz tőzsdék viszont nem tartoznak ezek közé, és a helyi rendőrségi erők is hírhedtek arról, hogy ritkán működnek együtt más országok hatóságaival, alaposan megnehezítve az esetleges lopott javak visszaszerzését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Chainalysis adatai alapján 2023-ban eddig közül 340 milliárd dolláros veszteséget okoztak az Észak-koreai hackerek.

Összehasonlításként a tavalyi évben ez az összeg elérte az 1,65 milliárd dolláros értéket.

Az elemzők szerint az előző évet kiemelkedően magasnak kell értékelni, hiszen ahogyan látható, idén sokkal kisebb zsákmányra tudtak szert tenni a támadók.

hacker
Forrás: Chainalysis

„A teljes, összesített veszteség mértéke mára eléri a 3,54 milliárd dollárt, és Észak-Korea továbbra is a hacker-aktivitás melegágya, és a kibertérre leselkedő egyik legnagyobb veszély.”

A különböző becslések alapján 2023-ban az Észak-koreai hackerek csoportjai felelősek az összes kriptolopás 29,7%-áért, amelyeket a különböző hackertámadások során szereztek meg az áldozatoktól.


Olvastad már? A stablecoinok piaca: Állóvízben történő kitartás

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!