Milyen mélyre eshet a Bitcoin árfolyama?

-

A Bitcoin árfolyama az elkövetkező hónapokban alacsonyabb árakat tapasztalhat, a három, jelenleg érvényben lévő medvés technikai beállítás alapján.

A Bitcoin árfolyama továbbra is nyomott szinteken tapos a kriptopiac történetének egyik legcsendesebb időszakában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Eközben számos technikai és fraktál beállítás arra utal, hogy a BTC/USD pár akár 21.750 dollárig is csökkenhet a következő hónapokban.

Nézzük meg közelebbről a legközelebbi támaszszinteket, hogy meghatározzuk, milyen mélyre süllyedhet a Bitcoin árfolyama.

A medve zászlós csatorna 23.000 dolláros BTC árra utal

A Bitcoin 2023 augusztus közepe óta egy vízszintes kereskedési tartományon belül konszolidálódott, amelyet a 26.670 dollár mint ellenállás és a 25.650 dollár mint támasz határoz meg.

Rövid ideig a BTC árfolyama kitört a tartományból a fundamentális hírekre reagálva, mint például az új Bitcoin ETF alkalmazások és az FTX felszámolásától való félelem.

BTC/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

De összességében a kereskedők a BTC árát a 25.650-26.670 dolláros tartományon belül tartották. Szélesebb körben nézve ez a tartomány egy „medve zászlónak” tűnik, egy olyan medvés folytatási mintázatnak, amelyet egy erős csökkenő tendencia után kialakuló konszolidációs csatorna jellemez.

A technikai elemzés szabálya szerint a medve zászlók azután oldódnak fel, hogy az árfolyam kitör a tartományból lefelé, és az előző csökkenő trend magasságával megegyező mértékben esik.

Ha ezeket a paramétereket alkalmazzuk a Bitcoin árfolyamának folyamatban lévő konszolidációjára, akkor a medve zászló célpontja 23.000 dollár körül van.

bitcoin
BTC/USD napi árfolyamgrafikon ft. medve zászló lebontás. Forrás: TradingView

Más szóval, a BTC ára az év végéig közel 15%-ot eshet a jelenlegi árszintekről.

A Bitcoin medvepiaci támasz beállítása

A Bitcoin 2017 óta tartó medvepiacai jellemzően egy közös emelkedő trendvonal-támasz közelében kimerültek, ahogy az alábbiakban látható.

A BTC ára 2022 novemberében 16.750 dollár körül tesztelte a trendvonalat, és azóta 70%-kal emelkedett.

BTC/USD heti árdiagram. Forrás: TradingView

Ez azt jelenti, hogy a Bitcoin már elérhette a jelenlegi medvepiac mélypontját.

Az árnak azonban határozottan a 28.350 dollár közelében lévő 0,236 Fib vonal fölé kell törnie, hogy megerősítse a történelmi frakcionális alapján a hosszú távú bikás fellendülését, ami most nem sikerült.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin most a 0,236 Fib vonal alatt jár, ami felveti a visszavonulás lehetőségét a medvepiaci trendvonal támasz felé, amely szintén 23.000 dollár közelében van.

Egy Bitcoin „halálkereszt” hamarosan?

A Bitcoin egyre közelebb kerül a halálkereszt kialakulásához az 50 napos (a piros) és a 200 napos (a kék ) exponenciális mozgóátlagok (EMA) között.

bitcoin
BTC/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

Ez a Bitcoin harmadik halálkereszt-alakzata a Federal Reserve kamatemelési időszakában, az előző két kereszteződés 17-18%-os áresést előzött meg.

Ezért, ha a törtvonal ismét lejátszódik, a medvés BTC-árcél ebben az esetben 21.750 dollár körül lesz.

Olvastad már? Meghekkelték Mark Cuban kriptotárcáját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Ripple (XRP) technikai elemzés 09.22.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiac medvéi szerdán (szeptember 20.) a Fed döntése után tovább erősödtek. A Bitcoin (BTC) például 27.000 dollár alá esett, és az írás időpontjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!