Meghekkelték Mark Cuban kriptotárcáját

-

A milliárdos Mark Cuban személyesen is megerősítette, hogy hekkerek támadták meg, és sikeresen feltörték a kriptotárcáját, bár azt egyelőre nem tudni, hogy ez hogyan is történt egészen pontosan.

Az ismert milliárdos befektető 870 ezer dollárnyi kriptopénzt vesztett így el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az esetet a kriptoközösségben ismert amatőr nyomozó, a Wazz nicknéven posztoló felhasználó osztotta meg.

Helyi idő szerint péntek este gyanús mozgásokat észlelt Cuban egyik tárcájában, amelyhez a milliárdos tulajdonos elméletileg már hónapok óta nem nyúlt hozzá.

Az Etherscan adatai alapján USDC, USDT, és stETH tokeneket küldtek ki egy másik címre a tárcából, egy tíz perces időtartam alatt, minden előjel nélkül.

Nagyjából 2 millió dollárnyi USDC pedig ugyanekkor került kiküldésre, egy másik címre, ez pedig valamennyire növelte az eset bonyolultságát, így a megfigyelők úgy vélték, hogy Cuban egyszerűen átcsoportosítja a pénzét.

Pár órával később Cuban viszont hivatalosan is bejelentette, hogy hónapok óta először használta a Metamask tárcáját, a hekkerek pedig vélhetően pontosan erre az alkalomra vártak, hogy meg tudják szerezni a befektető pénzét.

Cuban elmondta, hogy a tárcájából a Coinbase Custody szolgáltatásába utalta be a stablecoinjait, amelyek nála maradtak, így gyakorlatilag megerősítette, hogy a 2 millió dolláros USDC utalást ő indította el.

A közösség reakcióiból kiderül, hogy bár Cuban azt gyanítja, hogy a hekkerek régóta várhattak egy ilyen lehetőségre, valójában a milliárdosnak kellett valamilyen hibát elkövetnie, amely egy biztonsági réshez vezetett.

Mark Cuban
Forrás: X

Egyesek felvetették, hogy Cuban a tárcájában aláírhatott egy rosszindulatú tranzakciót, mások szerint viszont lehet, hogy a privát kulcs kerülhetett illetéktelen kezekbe, mivel a pénzeket közvetlenül a tárcából küldték ki. Cuban mindenesetre nem először szenved veszteségeket a kriptopiacon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


2021 júniusában a milliárdos pontosan meg nem nevezett összeget vesztett egy esetben, amelyet rug pullnak minősítettek.

Cuban befektetett az Iron Finance defi projektbe, amely egy algoritmussal működős stablecoint bocsátott ki, és amely egy állítólagos bankpánik miatt bedőlt, és elértéktelenedett.


Olvastad már? A kriptopénz és a szerencsejátékok jövője: Digitális eszközökkel történő fogadások

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Ripple (XRP) technikai elemzés 09.22.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiac medvéi szerdán (szeptember 20.) a Fed döntése után tovább erősödtek. A Bitcoin (BTC) például 27.000 dollár alá esett, és az írás időpontjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!