Kriptopénzes szolgáltatásokat indít a Deutsche Bank

-

A legnagyobb német bank a Deutsche Bank, a svájci Taurussal együttműködve indítja el a kriptopénzes letétkezelési, és tokenizációs szolgáltatásait.

A pénzintézet értékpapír-üzletágának a vezetője szerint a digitális eszközök területe billió dolláros szektorrá fog nőni, így egyre nagyobb figyelmet kap a befektetők részéről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A digitális eszközök területén működő svájci Taurus a hét közepén jelentette be, hogy a Deutsche Bank őket választotta a kriptopénzes letétkezelési szolgáltatásainak az infrastruktúrájához.

„A Deutsche Bank belépett a kriptoiparba, és ehhez a Taurust választotta partnerül. A Taurus fogja biztosítani a bank számára a megfelelő szakértelmet a tokenizálás, a kriptopénzek menedzselése, és a digitális valuták területén.”

A Deutsche Bank szóvivője szintén megerősítette ezeket az értesüléseket, és elmondta, az új partnerségnek köszönhetően a bank ügyfeleinek lehetősége nyílik rá, hogy a pénzintézet a részükre kriptopénzeket tároljon, valamint különböző tokenizált pénzeszközöket kezeljen.

Azt is leszögezte viszont, hogy a tényleges kriptokereskedelem egyelőre nem szerepel a tervezett szolgáltatások között.

A Taurus vállalati igényeknek is megfelelő infrastruktúrával rendelkezik, amely lehetővé teszi a digitális eszközök kibocsátását, letétkezelését, és kereskedelmét, ideértve a kriptopénzeket, tokeneket, NFT-ket is.

Idén februárban a Taurus 65 millió dolláros befektetői pénzhez jutott, a tőkebevonásban pedig a Deutsche Bank is részt vett.

A bank értékpapír-üzletágának a vezetője, Paul Maley elmondta, a terület iránti érdeklődés egyre nagyobb.

„Úgy látjuk, a digitális eszközök szektora várhatóan több billió dolláros piaccá növekszik majd, így a befektetők és intézmények számára is egyre vonzóbbá válik. Ennek következtében a pénzintézeteknek is alkalmazkodniuk kell, hogy megfelelő szolgáltatásokat nyújthassanak az ügyfeleiknek.”

A közelmúltban több nagy bank és pénzintézet is bejelentette, hogy mindenképpen belép a kriptoipar területére, hogy kriptopénzes letétkezelési szolgáltatásokat nyújthasson az ügyfeleinek, vagy nagyon komolyan fontolóra vették ezt a lehetőséget.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A pénzintézetek listája széles körű, ilyen szándékról nyilatkozott a Crédit Agricole, a Santander, a DZ Bank, az Itau Unibanco, a Donner & Reuschel, az Union Bank of Philippines,a Standard Chartered, a BNY Mellon, és a Societe Generale egyaránt.


Olvastad már? Hamarosan volatilissá válik az Ethereum árfolyama?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!