Hamarosan volatilissá válik az Ethereum árfolyama?

-

A hónapok óta tartó kisebb volatilitás után a top kriptók, mint az Ethereum (ETH), trendváltást tapasztalhatnak.

A lehetőség valószínűnek tűnt, mivel az ETH-ra nehezedő vételi nyomás egyre nagyobb.

Ha a felhalmozás növekedése kezdi megmutatni a hatását, akkor az ethereum hamarosan ismét elérheti az 1.800 dolláros határt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nagy a vásárlási nyomás az Ethereumon

A Santiment szeptember 15-i tweetje egy optimista fejleményről árulkodott, amely a kriptopiac volatilitásának növekedésére utalt.

A jelentések szerint az Ethereum tőzsdei kínálata csökkent, mivel a kereskedők elégedettnek tűntek a készleteikkel.

A fenti fejleményt a Tether (USDT) tőzsdei kínálatának növekedése kísérte. Ez pozitív eredmény volt, mivel a Tether kínálatának növekedése azt jelentheti, hogy a befektetők tovább növelhetik a felhalmozást.

Az ETH on-chain teljesítményének közelebbi vizsgálata azt sugallta, hogy a befektetők már most is felhalmozzák a tokent a közeljövőben várható áremelkedés reményében.

A CryptoQuant szerint mind az ETH tőzsdei tartaléka, mind a tőzsdéken elhelyezett nettó betétek csökkentek.

Sőt, az Ethereum tőzsdéken kívüli kínálata megfordította a tőzsdéken lévő kínálatát. A top címek által tartott kínálat is nőtt, ami arra utal, hogy a bálnák vásárolták a coint.

Forrás: Santiment

Az Ethereum befektetői erre számíthatnak

Az Ethereum mérőszámait vizsgálva néhány más bikás jel is napvilágot látott.

Az elmúlt héten például az Ethereum finanszírozási rátája zöldre váltott, ami azt jelenti, hogy keresett volt a származtatott piacon.

A coin körüli pozitív hangulat is viszonylag magas maradt, és az MVRV-aránya is javult, ami egy lehetséges árfolyam-emelkedésre utal.

Forrás: Santiment

Bár a mérőszámok bikának tűntek, az ETH napi grafikonjára vetett pillantás más képet festett arról, hogy milyen lehet a coin közeljövője.

A legtöbb piaci mutató továbbra is medvés maradt, és azt sugallta, hogy az árfolyama tovább csökkenhet.

A Chaikin Money Flow (CMF) és a Money Flow Index (MFI) lefelé mutató értékeket regisztrált. Ráadásul az ETH Relative Strength Index (RSI) az 50-es semleges szint alatt pihent.

ethereum
Forrás: TradingView

A Bollinger szalagok szerint az Ethereum árfolyama egy kevésbé volatilis zónában volt, ami csökkentette a közeljövőben történő árfolyam-emelkedés esélyét.

Egy mutató azonban továbbra is a vevők mellett maradt. Az ETH MACD-je arra utalt, hogy a bikák még mindig a piacot irányítják.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A CoinMarketCap szerint az ETH az elmúlt 24 órában közel 0,2%-ot emelkedett.

A cikk írásakor 1.630 dolláron kereskedtek vele, több mint 196 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Olvastad már? A Bitcoin hálózati aktivitás növekszik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!