Hamarosan volatilissá válik az Ethereum árfolyama?

-

A hónapok óta tartó kisebb volatilitás után a top kriptók, mint az Ethereum (ETH), trendváltást tapasztalhatnak.

A lehetőség valószínűnek tűnt, mivel az ETH-ra nehezedő vételi nyomás egyre nagyobb.

Ha a felhalmozás növekedése kezdi megmutatni a hatását, akkor az ethereum hamarosan ismét elérheti az 1.800 dolláros határt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nagy a vásárlási nyomás az Ethereumon

A Santiment szeptember 15-i tweetje egy optimista fejleményről árulkodott, amely a kriptopiac volatilitásának növekedésére utalt.

A jelentések szerint az Ethereum tőzsdei kínálata csökkent, mivel a kereskedők elégedettnek tűntek a készleteikkel.

A fenti fejleményt a Tether (USDT) tőzsdei kínálatának növekedése kísérte. Ez pozitív eredmény volt, mivel a Tether kínálatának növekedése azt jelentheti, hogy a befektetők tovább növelhetik a felhalmozást.

Az ETH on-chain teljesítményének közelebbi vizsgálata azt sugallta, hogy a befektetők már most is felhalmozzák a tokent a közeljövőben várható áremelkedés reményében.

A CryptoQuant szerint mind az ETH tőzsdei tartaléka, mind a tőzsdéken elhelyezett nettó betétek csökkentek.

Sőt, az Ethereum tőzsdéken kívüli kínálata megfordította a tőzsdéken lévő kínálatát. A top címek által tartott kínálat is nőtt, ami arra utal, hogy a bálnák vásárolták a coint.

Forrás: Santiment

Az Ethereum befektetői erre számíthatnak

Az Ethereum mérőszámait vizsgálva néhány más bikás jel is napvilágot látott.

Az elmúlt héten például az Ethereum finanszírozási rátája zöldre váltott, ami azt jelenti, hogy keresett volt a származtatott piacon.

A coin körüli pozitív hangulat is viszonylag magas maradt, és az MVRV-aránya is javult, ami egy lehetséges árfolyam-emelkedésre utal.

Forrás: Santiment

Bár a mérőszámok bikának tűntek, az ETH napi grafikonjára vetett pillantás más képet festett arról, hogy milyen lehet a coin közeljövője.

A legtöbb piaci mutató továbbra is medvés maradt, és azt sugallta, hogy az árfolyama tovább csökkenhet.

A Chaikin Money Flow (CMF) és a Money Flow Index (MFI) lefelé mutató értékeket regisztrált. Ráadásul az ETH Relative Strength Index (RSI) az 50-es semleges szint alatt pihent.

ethereum
Forrás: TradingView

A Bollinger szalagok szerint az Ethereum árfolyama egy kevésbé volatilis zónában volt, ami csökkentette a közeljövőben történő árfolyam-emelkedés esélyét.

Egy mutató azonban továbbra is a vevők mellett maradt. Az ETH MACD-je arra utalt, hogy a bikák még mindig a piacot irányítják.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A CoinMarketCap szerint az ETH az elmúlt 24 órában közel 0,2%-ot emelkedett.

A cikk írásakor 1.630 dolláron kereskedtek vele, több mint 196 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Olvastad már? A Bitcoin hálózati aktivitás növekszik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!