A Bitcoin hálózati aktivitás növekszik

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt héten megugrott az aktivitás, mivel egyre többen használták a hálózatot a tranzakciók lebonyolítására.

A napi tranzakciószám elérte az ATH-t

Az IntoTheBlock on-chain elemző cég szerint a blokklánc a hét elejétől szeptember 15-ig 6.3 millió dollár halmozott díjat regisztrált.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez lenyűgöző, 40%-os növekedést jelentett az előző héthez képest. Sőt, a tavalyi év azonos időszakához képest a bányászok bevételének fontos részét képező díjak megduplázódtak.

A tranzakciók adataiba pillantva a napi számok ugrásszerű növekedése volt tapasztalható a héten.

Sőt, a napi megerősített átutalások szeptember 15-én minden idők legmagasabb, 703.504-es értékét érték el a Glassnode szerint.

Forrás: Glassnode

A tranzakciók csúcsra járatásával a hálózat bedugult. A Mempool adatai szerint a sorban álló, meg nem erősített tranzakciók száma a cikk írásakor 527.710-re ugrott fel, ami arra késztette a felhasználókat, hogy feljebb licitáljanak a díjakra, hogy átugorhassák a sorban állást.

Hogyan reagáltak a bányászok?

Míg a díjak megugrása azokat a felhasználókat érintette, akik alacsony értékű tranzakciókat akartak feldolgozásra bírni, a BTC-bányászok a bankba menet végig röhögtek.

Ahogy a CryptoQuant alábbi grafikonján látható, a bányászok tárcájában lévő coinok száma június 1. óta nem látott magasságokba emelkedett.

Forrás: Glassnode

A bányászok a magas áram- és hardverköltségeik ellensúlyozására olyan ösztönzőkre támaszkodnak, mint a blokkjutalmak és a tranzakciós díjak.

Ezért elég gyakran likvidálják eszközeiket. De vajon ezúttal is ez volt a helyzet?

Érdekes módon a díjak megugrása ellenére a héten csökkent a BTC coinok áramlása a bányászoktól a tőzsdékre.

Ez arra utalt, hogy a bányászok bíztak a hálózati díjak további emelkedésében, és ezért felkészültek arra, hogy még néhány napig felhalmozzanak.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A bányászok visszaadják az extra díjakat

A fent említett mérőszámok szokásos ingadozásai mellett egy bizarr esetre is fény derült.

Egy Bitcoin-bányász, aki véletlenül mintegy 19.8 BTC-t, azaz jelenlegi piaci árakon 525.610 dollárt kapott a Paxos blokklánc-technológiai startup cégtől, visszaadta a pénzt.

Az érintett bányász kétségei támadtak a döntést illetően, és az X (korábban Twitter) kért tanácsot a követőktöl.

Érdekes módon a legtöbben arra szavaztak, hogy az összeget más Bitcoin-bányászok között osszák szét.

Olvastad már? A Magic Eden integrálja a Solana tömörített NFT-it a piacra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!