A Magic Eden integrálja a Solana tömörített NFT-it a piacra

-

A Magic Eden NFT-piactér úgy véli, hogy az NFT-gyártás költségeinek csökkentése „könnyű hozzáférési pontot” teremt az új felhasználók számára az NFT-k kipróbálásához.

A Magic Eden nonfungible token (NFT) piactér bejelentette, hogy támogatni fogja a Solana tömörített NFT-it (cNFT), hogy költséghatékony és skálázható alternatívát nyújtson a digitális gyűjtemények birtoklásához.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cNFT-k abban különböznek a Solana szokásos NFT-itől, hogy adataikat tömörítik és a chainen kívül tárolják.

Emiatt nagyobb mennyiségben történő előállításuk is könnyebben megvalósítható, mivel a verésükhöz kevesebb díjra van szükség.

A Magic Eden szerint ez a fajta NFT ideális a tömeggyártású gyűjtemények létrehozására különböző iparágakban, például a játékiparban, a zenében, az eseményeken és a metaversenyeken.

Az NFT piactér úgy véli, hogy az alkotók így szélesebb közönséget érhetnek el anélkül, hogy többet kellene költeniük.

Az NFT piactér úgy véli továbbá, hogy az NFT-k előállításával járó költségek csökkentésével potenciálisan elősegítheti az elfogadást, és „könnyű hozzáférési pont” lehet az új emberek számára, hogy kipróbálják az NFT-k gyűjtését.

Alacsonyabb költségek mellett a felhasználók anélkül gyűjthetnek NFT-ket, hogy nagy összegű pénzt kockáztatnának a gyűjtemények megszerzésére. Ez csökkenti az NFT-k feletti pénzveszteség kockázatát.

A CNFT-ket a Solana állapottömörítése működteti, ami lehetővé teszi, hogy akár 1 millió NFT-t is lehessen veretni mindössze körülbelül 110 dollárból.

Összehasonlítva az Ethereumon történő NFT-k készítésével, amely NFT-ként 2,9 és több mint 30 dollár közötti összegbe kerülhet, a cNFT-k esetében a készítés költségei drasztikusan csökkennek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár az NFT-k láncon kívüli tárolásának lehetnek előnyei, ez néha saját kihívásokkal is jár.

2022-ben az FTX kriptotőzsdén készült NFT-k meghibásodtak és üres képeket mutattak, mivel a tőzsde csődbe ment.

Egy mérnök rámutatott, hogy az NFT-ket a blokklánc helyett egy Web2 API segítségével hosztolták, és arra figyelmeztetett, hogy a Web2 technológiát használó NFT-k hosztolásának van egy tanulsága.

Olvastad már? Az Ethereum (ETH) 13 milliárdos kiáramlással szembesül

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!