Az Ethereum (ETH) 13 milliárdos kiáramlással szembesül

-

Az Ethereum, a világ második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovalutája, az elmúlt napokban nagyjából 13 milliárd dollár hagyta el a piacot, ami kérdéseket vet fel a befektetők digitális eszközzel kapcsolatos hangulatával kapcsolatban.

Mindez az Ethereum szélesebb körű visszaesése közepette történik, amely négy egymást követő héten át csökkenő árfolyamoknak volt tanúja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jelentős elmozdulás a tőkeáramlásban

A 13 milliárd dolláros kiáramlást a Glassnode Market Realized Value Net Capital Change Breakdown metrikájának adatai támasztják alá.

Ez a metrika 30 napos nettó pozícióváltozást kínál a kriptopénzpiac meghatározó eszközeihez, beleértve a Bitcoint (BTC), az Ethereumot (ETH) és a stablecoinokat, mint a Tether (USDT), az USD Coin (USDC) és a Binance USD (BUSD).

A Realized Cap, e mérőszám egyik legfontosabb összetevője, minden coint az utolsó tranzakciós árfolyamon értékel.

Ez pontosabb képet ad a tőkeáramlásról, mivel figyelembe veszi az egyes coinok likviditását, és kiszűri a spekulatív, láncon kívüli kereskedést.

A hirtelen tőkekiáramlás a befektetők körében medvés hangulatot jelezhet, ami óvatosságra int.

Bikás fordulat?

A történetnek azonban van egy másik oldala is. A kriptopénz-elemzők nagy figyelmet fordítanak az Ethereum egy bizonyos grafikonmintázatára – egy kalapácsgyertyára a heti grafikonon.

Jake Wujastyk más piacfigyelők mellett rámutat, hogy ez az alakzat jellemzően egy csökkenő trend végén jelenik meg.

A kalapácsgyertyát rövid test és hosszú alsó kanóc jellemzi, ami arra utal, hogy az eszköz árfolyama megtalálhatta a piaci mélypontot, és felfelé irányuló fordulatra készülhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A négyhetes esés ellenére a kalapácsgyertya optimizmust sugároz a befektetői közösségbe, amely most egy bikás fordulat lehetőségéről diskurál.

Olvastad már? A nagy Bitcoin vita: szüksége van-e a gazdaságnak rá?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!