Az Ethereum (ETH) 13 milliárdos kiáramlással szembesül

-

Az Ethereum, a világ második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovalutája, az elmúlt napokban nagyjából 13 milliárd dollár hagyta el a piacot, ami kérdéseket vet fel a befektetők digitális eszközzel kapcsolatos hangulatával kapcsolatban.

Mindez az Ethereum szélesebb körű visszaesése közepette történik, amely négy egymást követő héten át csökkenő árfolyamoknak volt tanúja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jelentős elmozdulás a tőkeáramlásban

A 13 milliárd dolláros kiáramlást a Glassnode Market Realized Value Net Capital Change Breakdown metrikájának adatai támasztják alá.

Ez a metrika 30 napos nettó pozícióváltozást kínál a kriptopénzpiac meghatározó eszközeihez, beleértve a Bitcoint (BTC), az Ethereumot (ETH) és a stablecoinokat, mint a Tether (USDT), az USD Coin (USDC) és a Binance USD (BUSD).

A Realized Cap, e mérőszám egyik legfontosabb összetevője, minden coint az utolsó tranzakciós árfolyamon értékel.

Ez pontosabb képet ad a tőkeáramlásról, mivel figyelembe veszi az egyes coinok likviditását, és kiszűri a spekulatív, láncon kívüli kereskedést.

A hirtelen tőkekiáramlás a befektetők körében medvés hangulatot jelezhet, ami óvatosságra int.

Bikás fordulat?

A történetnek azonban van egy másik oldala is. A kriptopénz-elemzők nagy figyelmet fordítanak az Ethereum egy bizonyos grafikonmintázatára – egy kalapácsgyertyára a heti grafikonon.

Jake Wujastyk más piacfigyelők mellett rámutat, hogy ez az alakzat jellemzően egy csökkenő trend végén jelenik meg.

A kalapácsgyertyát rövid test és hosszú alsó kanóc jellemzi, ami arra utal, hogy az eszköz árfolyama megtalálhatta a piaci mélypontot, és felfelé irányuló fordulatra készülhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A négyhetes esés ellenére a kalapácsgyertya optimizmust sugároz a befektetői közösségbe, amely most egy bikás fordulat lehetőségéről diskurál.

Olvastad már? A nagy Bitcoin vita: szüksége van-e a gazdaságnak rá?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!