A SWIFT saját digitális valutája tesztelésre készen áll

-

A nemzetközi utalásokért felelős bankközi szervezet, a SWIFT bejelentette, hogy a saját digitális valutáját három központi bank részvételével tesztelik.

A kezdeményezés során a SWIFT azokat a tapasztalatokat használta fel, amelyeket az idei év korábbi részében bonyolított előzetes próbák során szerzett, és amelyeknek az elsődleges célja az átjárhatóság biztosítása a fiat valuták, és az új digitális pénznemek között.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tesztek során két blokklánc, a Quorum és a Corda hálózatát használták, és nagyjából ötezer tranzakciót hajtottak végre az RTGS fiat rendszerének a közbeiktatásával.

A résztvevő intézmények között megtaláljuk a Hong Kongi Pénzügyi Hatóságot (HKMA), és a Kazahsztáni Nemzeti Bankot, ők kezdték meg a rendszer integrálását a saját pénzügyi hálózatukba, hogy tesztelhessék a funkciókat, és a teljesítőképességet.

Digitalizáció megállás nélkül

A SWIFT elmondta, újabb próbaüzemet indít a digitális valutákkal kapcsolatban, de ennek során már több, mint 30 pénzintézetet várnak, hogy bekapcsolódjon a munkába, hogy a lehető legtöbb féle felhasználási módot, kapcsolatteremtési lehetőséget fel tudják tárni.

A The Reserve Bank of Australia mellett a Deutsche Bundesbank, a HKMA, a Bank of Thailand, és a CLS is azok között van, akik részt vesznek az újabb próbákban, és több különböző módon integrálják a belső folyamataikba az új digitális pénznemeket, a technológiát.

Az előző, korábban végrehajtott projekt a „Connecting Digital Islands” néven futott, és annak a tapasztalatai alapján a SWIFT úgy nyilatkozott, hogy elsősorban a likviditási problémákat akarják megoldani, hogy ne forduljon elő olyan forgatókönyv, hogy különböző hálózatokon, egymás számára elérhetetlenül elszigetelődik, feldarabolódik a rendelkezésre álló likviditás, és ne legyen mód az összekapcsolásra.

Tom Zschach, a SWIFT innovációs vezetője részletesebben is beszélt az ötletről, és elmondta, jelenleg a legnagyobb fókusz az interoperabilitáson, az összekapcsolhatóságon van.

„Az új digitális pénznemeknek probléma nélkül kell egymás mellett létezniük, valamint a jelenleg is létező fiat pénzek, és fizetési rendszerek mellett. Az új próbák során azt várjuk, hogy nagymértékben növelni tudjuk a rendszer hatékonyságát, és kellőképpen finom- hangolhatjuk a működését.”

A G20 tagállamai közül 19 már hivatalosan is elismerte, hogy előrehaladott fázisban járnak a saját központi banki digitális valutájuk fejlesztésében, és kilenc jelenleg is tesztüzemeket tart.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SWIFT többek között pontosan emiatt összpontosít a fejlesztések során arra, hogy ezeknek a rendszereknek az együttműködését, skálázhatóságát tudják megoldani, hogy lehetővé tegyék a hálózatok közötti interakciót, ha ezek a digitális pénzek széles körben bevezetésre kerülnek.

Olvastad már? Az Ethereum (ETH) 13 milliárdos kiáramlással szembesül

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!