Egy Hong kongi politikus szívesen körbevezetné Vitalik Buterint a városban

-

A város egyik képviselője, Johnny Ng meghívta Buterint Hong Kongba, hogy személyesen is meggyőződhessen a kriptoipar helyi működéséről, és első kézből származó információkat szerezhessen az intézményektől, vállalkozásoktól.

A politikus arról is biztosította Buterint, hogy így jobban meg tudja ismerni, meg tudja érteni a régiót és a helyi viszonyokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Buterin, az Ethereum alapítója a héten tartott beszédet Szingapúrban, a Web3 Transition Summit rendezvényen, ahol elmondta, nem tudja, mennyire lehet megbízni a Hong kongi kormányzat kriptobarát hozzáállásában.

„Nem ismerem a helyzetet Hong Kongban. Azt se nagyon értem, hogy most éppen milyen a viszony a város és Kína között. Ha egy kriptoipari vállalkozás a városban akar letelepedni, akkor bizonyára bizakodniuk kell a jövőben, és nem egyszerűen azt venni alapul, hogy most éppen baráti a hozzáállásuk. Fogalmunk sincs arról, hogy milyen lesz ez a hozzáállás évek múlva, milyen szabályozási, politikai, vagy más féle események történnek majd. Igen, most egyértelműen barátságosak az iparág vállalkozásaival, de nem tudjuk, hogy mennyire stabil ez a barátságosság.”

Buterin meghívása mellett Ng a felmerült kételyeket is megválaszolta, és elmondta, a városi törvények nem változnak meg csak úgy, egyik napról a másikra, hiszen minden ilyen szabályozásnak, eljárásnak hosszadalmas felülvizsgálaton kell keresztülmennie, így a rendszer stabilnak tekinthető.

Ng kiemelte, hogy Hong Kongban az elfogadás és a hatályba lépés előtt minden egyes törvénynek végig kell mennie a megfelelő folyamaton, így a vázlatok megírása után jön a közmeghallgatás, a bizottsági egyeztetések, a Törvényhozói Tanács, és aztán a helyi parlament egyeztetései.

Hong Kong már második éve tartja a „leginkább kriptobarát” címet, egy ezt rangsoroló lista alapján 8,36-os pontszámmal.

Összehasonlításképpen az USA ugyanezen a listán 7,25-ös eredményt ér el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A nyár végén két tőzsde, a Hashkey és az OSL kapott engedélyt arra, hogy Hong Kongban szolgáltatásokat nyújthassanak a helyi lakosoknak és a befektetőknek.

Az OKX tőzsde pedig elmondta, hogy a végső fázisba ért a saját engedélyeztetési eljárásában, amely során a Hong Kongban való működéshez szükséges szabályozói jogosultságokat akarja megszerezni.


Olvastad már? A nagy Bitcoin vita: szüksége van-e a gazdaságnak rá?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!